hvg.hu Karrier

Dráma. De mi lesz a vége?

A munkaerő-piaci válság negatív hozadékaitól, ha önerőnkből nem megy, szakember segítségével szabadulhatunk meg. Ezúttal arra keressük a választ, hogyan dolgozható fel a munkahelyi stressz, bizonytalanság, a leépítés okozta trauma a pszichodráma segítségével.

MTI Karrier

Miért viselkedünk gyermetegen a munkahelyünkön?

Hiába szeretnénk hinni, hogy viselkedésünk teljesen racionális és elménk irányítása alatt áll, gondolataink és tetteink mozgatórugói mégis gyakran azok az élmények és szerepek, amelyek gyermekként rögzültek bennünk a családon belül - állítja Sylvia Lafair amerikai pszichológusnő nemrégiben kiadott könyvében.

hvg.hu Plázs

Nem csökkenti a stresszt a dohányzás

A Pew Research kutatási adatai szerint erősen vitatható az elképzelés, miszerint a dohányzás nyugtató hatású. Az általuk közzétett elemzés szerint ugyanis a dohányosokra nem jellemző, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek, sőt nagyobb arányban panaszkodnak arra, hogy stresszes az életük, mint nem dohányzó társaik.

MTI Karrier

Munkahelyi stressz: kiket fenyeget a depresszió?

Kanadai kutatók megállapították, hogy a stresszes munkakörben tevékenykedőknél nagyobb a depresszió kockázata, míg a munkateher enyhítése a depresszió előfordulási arányát is csökkenti.

hvg.hu Plázs

Az orgazmus egészségvédő funkciói

A csiklóorgazmus során nagy mennyiségű oxitocin termelődik. Ez a hormon nem csak a teherbeesést illetően alapvető fontosságú, hanem a stressz és/vagy a havi ciklus által felborult hormonszint szabályozásához is elengedhetetlen. Az oxitocin hiánya során fokozódik a stressz, rontja a kognitív funkciókat, növeli a mellrák kialakulásának kockázatát.

MTI Plázs

A hosszú munkaidő káros hatásai

Az American Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent finn tanulmány készítői 2214 brit közalkalmazottat vizsgáltak, s megállapították, hogy a keményen dolgozóknak a rövid távú memóriájuk és a szófelidézés terén problémájuk akadt.

1
7 8 9 10 11 12 13

A címlapról ajánljuk