hvg.hu Élet+Stílus

Több százan mentek ki üvölteni a Normafához - videó

Üvöltő-flashmobot szerveztek kedd estére a Normafára. A felhívás szerint egy szép hosszú üvöltés segít levezetni a zivataros 2016-os évben felgyülemlett szorongást és stresszt. Kedden 18 órakor több százan gyűltek össze Budán, a Normafánál, hogy hallassák a hangjukat.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Miért vagyok folyton olyan fáradt?

Az „idő pénz”, „az alszom majd a sírban”, illetve a „csak túlóra árán juthatok előre, és kapom meg az év végi prémiumot” típusú mondatok mindannyiunk számára ismerősek. De tisztában vagyunk-e azzal, hogy korunk hazug mantrái hogyan teszik tönkre az egészségünket, sőt az egész életünket?

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ahol négykor mindenki leteszi a munkát, mégis hasít a gazdaság

Egy átlagos dán mindössze 33 órát dolgozik egy héten, ötkor pedig a legtöbb irodában már lekapcsolták a lámpákat. Ez a rugalmatlan, ámde családbarát munkakultúra mégsem veti vissza az ország versenyképességét. Sőt, épp hogy csak lemaradnak a top 10-es listáról, a magánélet és munka egyensúlyát értékelő rangsort pedig vezetik.

HVG Extra Business Business magazin

Hat tipp arra, miként lehet hatékonyabb a munkában

Hogy egy nap mindössze 24 órából áll, sok vezetőnek, vállalkozónak okoz fejfájást, főleg, mert ebbe még a pihenést is be kell ütemezni. A kényszer különböző megoldásokat szül: trénereket, írót és üzletembereket kérdeztünk, mit látnak a legnagyobb problémának, és milyen trükkökkel, szokásokkal próbálják megnyújtani a napot.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Evolúciós haszna van a gyengébbek terrorizálásának

Ha máshonnan nem, az iskolából mindenkinek ismerős a gyengébbek terrorizálása, de sokak a munkahelyen is áldozatai – szerencsésebb esetben szemtanúi - a szekálásnak, ami súlyosabb esetben öngyilkossággal is végződhet. A BBC cikke ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a kegyetlen viselkedés az állatvilágban szinte minden hierarchizált csoportban előfordul, sőt evolúciós haszna van.

hvg.hu Itthon

Megdöbbentően korán halnak a magyar orvosok

Nagy veszélyben élnek a magyar orvosok: a túlmunka, a kialvatlanság, a hosszú ügyeletek és legfőképpen a stressz miatt korábban halnak, mint más szakmák képviselői. A 40 év feletti orvosok közül a férfiak harmada, a nők fele nem éri meg a nyugdíjazást. A napokban egy megyei város műtőjében kapott stroke-ot egy sebész, alighogy bezárta a beteg mellkasát.

hvg.hu Én és a Cégem

Nem pia, tea: csendterápia a stressz ellen menedzsereknek

Szingapúr a világ egyik nagy üzleti központja, ahol rengeteg holtfáradt, örökké stresszben élő menedzser dolgozik. A kikapcsolódásnak vannak hagyományos módjai, például kissé felönteni a garatra a meló után, de ennek másnapra kínos következményei lehetnek.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk