MTI Plázs

A sok Facebook-ismerős nagy stresszt okoz

A stressz döntően abból fakad, hogy a felhasználók olyan arcukat mutatják a portálon, amely elfogadhatatlannak bizonyulhat néhány ismerősük számára. Leginkább a szülők vagy a főnökök ismerősnek jelölésével erősödik a szorongás mértéke - skót kutatók szerint.

MTI Plázs

Házipatika.com: Az emberek 44 százaléka elégedett a nemi életével

Az ebmerek 84 százaléka találja jónak vagy megfelelőnek egészségi állapotát, a mozgás a mindennapok részévé vált a megkérdezettek szerint. Ugyanakkor az emberek háromnegyede stressznek van kitéve. A megkérdezettek háromnegyede él nemi életet, de csupán 44 százalékuk elégedett azzal. A Házipatika.com 17 ezer látogatója körében végzett felmérést.

hvg.hu Karrier

Kiégés és stressz a munkahelyen: így kezelje!

A kiégésnek négy legtipikusabb fázisa van, ezeknél az eseteknél mindig megvan a megfelelő módszer arra, hogy mind a munkaadó, mind a munkavállaló megelőzhesse a teljes érzelmi kimerülést.

hvg.hu Karrier

Ebbe betegednek bele a fiatal dolgozók

Egy brit kutatás szerint a fiatal munkavállalókra sokkal jellemzőbb, hogy beteget jelentenek a stressz miatt, mint idősebb társaikra. A fiatalok körében több az elvárás, de a tüneteket is jobban felismerik.

hvg.hu Karrier

Minden tizedik magyar gyógyszerrel küzd a munkahelyi stressz ellen

A magyarok háromnegyede érzi úgy, hogy túl sok stressz hatása alatt él, ezen belül is elsősorban a nőket érinti ez a probléma – derült ki a KutatóCentrum felméréséből. A feszültséget a legtöbben a hobbijuk űzése során vezetik le, de a megkérdezettek közel egytizede gyógyszerekhez is nyúl.

hvg.hu Karrier

Vállalatokat dönthetnek romba a cégvezetők?

A magyar cégvezetők tipikus stresszkezelési módszere egész vállalatokat dönthet romba – erre enged következtetni egy régiós felmérés, melynek során ezer vezető személyiségét és értékrendszerét vizsgálta Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Romániában az Assessment Systems International.

MTI Plázs

A stresszes férfiaknak bejönnek a molett nők

Stressz hatására a férfiak vonzóbbnak találják a túlsúlyos nőket, mint nyugodt lelkiállapotban - állapították meg brit pszichológusok a PLoS ONE című nyílt hozzáférésű tudományos portálon közzétett tanulmányukban.

hvg.hu Karrier

A kiégés öt biztos jele

A kiégést huzamosabb ideig tartó stresszhatások váltják ki, lényegében egyfajta fizikai-érzelmi-mentális kimerülés.

MTI Plázs

A toxinokkal tömött patkányoknak az unokái is stresszesebbek voltak

Terhes patkányokat tettek ki növényvédő szerek hatásának amerikai kutatók, akik kísérleteikben úgy találták, hogy a leszármazottak között még a harmadik generációban is több volt a szorongó, stresszes állat, mint vegyszerhatásnak ki nem tett társaik utódainak körében.

1
5 6 7 8 9
13

A címlapról ajánljuk