PLT Nyüzsi

Lehet más az autokrácia

Chávez lényegében oké? Akkor miféle erkölcsi alapon kifogásol az LMP bármit is a Fidesz választási koncepcióján?

Seres László Nyüzsi

Csaaak összefogni hát!

Venceremos helyett egyelőre marad a no pasarán - nem jutnak át, mármint a szélsőbalosok a mainstream-küszöbön.

Seres László Vélemény

Seres László: Legyen minden ingyen?

Mit tenne ez a 99 százalék a „felső” 1 százalék befektetései, munkahelyteremtései, találmányai, termékei nélkül? Hogyan lehet halálkomolyan a Starbucksban ülve, iPhone-t nyomogatva, Steve Jobsot siratva a kapitalisták és bankárok önzését, kapzsiságát szidni, majd a Facebookon megszervezni a másnapi tüntetést?

Papp László Tamás Vélemény

Új-jobbos ellenkultúra 2010-ben

Melyek a ’68-ban indult újbalos, és a ma csúcson lévő szélsőjobb ellenkultúra közti hasonlóságok és különbségek? Például negyven éve a Mao-és Castro-rezsim rémtetteinek tagadása volt divatban, ma a náciké. Van ennek zenei dimenziója is: akkor a nemzetközi rock volt a trendi, ma a nemzeti. Nem árt összevetni a mai szélsőjobbos fiatalok ideológiai vargabetűit, a hidegháborús világ hajdani tévelygőinek cselekedeteivel.

hvg.hu Világ

Titokzatos támadók megrongáltak 23 autóbuszt Berlinben

A berlini rendőrség szerdán nyomozást folytatott egy titokzatos támadás ügyében, amelynek során feltételezett szélsőbalos aktivisták megrongálták Berlinben a védelmi tárcával szerződéses viszonyban álló egyik cég 23 autóbuszát.

MTI Világ

Nagy erejű pokolgép robbant Athénban

Nagy erejű pokolgép robbant péntek hajnalban a görög fővárosban egy adóhivatal előtt, és kisebb robbantások voltak két másik helyszínen is - közölte egy rendőrségi forrás.


A címlapról ajánljuk