MTI Itthon

Le Monde: Előretört a magyar szélsőjobb

A szélsőjobb újabb előretörése a magyar választásokon címmel közölt budapesti tudósítást hétfő délután megjelent számában a Le Monde. A francia lap szerint "a jobboldal győzelmével – amely bebetonozza Orbán Viktor hatalmát – és a szélsőjobboldal előretörésével a magyar parlamenti választások az európai populista tendenciákat erősítik kevesebb mint két hónappal az európai parlamenti választások előtt".

MTI Világ

Előretört a szélsőjobb a francia önkormányzati választásokon

Az első becslések szerint Franciaországban a választásra jogosultak 62,5 százalékának részvételével a kormányzó baloldal 5-15 százalékkal rosszabbul teljesített vasárnap az önkormányzati választások első fordulójában, mint hat évvel ezelőtt. A szélsőjobboldali Nemzeti Front viszont látványosan előretört, és nagyjából tíz városban az élen végzett.

hvg.hu Világ

Forradalom után: oligarchák és szélsőjobbosok az új ukrán kormányban

Alapvetően Julija Timosenko oligarcha, volt kormányfő pártjának emberei uralják a Viktor Janukovics elnök megbuktatása után létrejött átmeneti kormányt, és a többi hatalmi intézményt, de a szélsőjobboldali Szvoboda, és még náluk is szélsőségesebb nézeteket valló politikusok is nagyon fontos posztokhoz jutottak.

Kósa András Itthon

Őszöd, tévéostrom, jegyzőkönyvek: „ez a csőcselék nem a Fidesz, vagy az MSZP politikai céljait követte”

Semmilyen párthoz, parlamenti politikushoz kötődő szál nem vetődött fel az őszödi beszéd kiszivárgása után bekövetkezett erőszakos cselekmények, a tévészékház megostromlása kapcsán – erről maga Szilvásy György titkosszolgálatokért is felelős miniszter beszélt a parlament rendészeti-, és nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. A jelenlévő képviselők szavain pártállástól függetlenül zavar és döbbenet érződött. Egy hónappal később, amikor a Fidesz október 23-i rendezvénye torkollt véres utcai összecsapásokba, már teljesen más volt a helyzet, több fideszes politikus neve is felvetődött. Újra megnéztük a két érintett ülés jegyzőkönyveit.

MTI Világ

A zsidókat utálja, a fiúkat szereti: utolérte végzete a német neonácit

Vezetési és pénzügyi válságba került a német szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD), a berlini központban dolgozók többségének felmondtak, mert nincs pénz a bérekre, a párt váratlanul lemondott elnökével szemben pedig felmerült a gyanú, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatalembert - írta kedden a Der Tagesspiegel.

hvg.hu Itthon

Ásotthalmon épül fel a „párhuzamos ország”?

A melegekkel és bármely kisebbséggel szemben zsigeri gyűlöletét büszkén hirdető, korábban közadakozásból „párhuzamos országot” építeni akaró, a Jobbik radikális szárnyától is jobbra álló mozgalmat szervező, mégis a párt támogatásával megválasztott polgármestere lesz mostantól Ásotthalomnak. Toroczkai László múltja nem csak kacskaringós, de olyan részletek is vannak benne, amikre ma már valószínűleg ő sem büszke.

MTI Tech

"Náci Shazam" segít a német rendőrségnek a náci dalok felkutatására

A német rendőrség a legújabb technológiával szerelkezett fel a szélsőségek elleni küzdelem sikere érdekében: Szászországban nemrég bemutatták a "Náci Shazamnak" becézett zenefelismerő programot, amely néhány másodperc után képes azonosítani a neonáci dallamokat.

MTI Világ

Szélsőjobbosok fütyülték ki a francia államfőt

Hetven embert előállítottak hétfőn Párizsban az I. világháború harcait lezáró fegyverszünet állami megemlékezésének helyszínénél, miután a szélsőjobboldali tüntetők kifütyülték Francois Hollande államfőt és az ökoadó bevezetése ellen tiltakoztak.

MTI Világ

Összekapott a francia szélsőjobb az igazságügyi miniszterrel

Becsületsértéssel vádolta meg Franciaország igazságügyi miniszterét a Nemzeti Front szélsőjobboldali párt, mert a politikus a párt eszméit "gyilkosnak" minősítette. Christine Taubira azután bírálta a pártot, hogy annak egyik tagja "majomszármazásúnak" ábrázolta őt.

MTI Világ

Tüntetések és összecsapások Görögországban

Görögországban több ezer közalkalmazott folytatta szerdán az előző nap megkezdett sztrájkot, miközben százak, köztük diákok vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a jobboldali szélsőségesség ellen egy múlt héten történt gyilkosság nyomán, összecsapások is voltak a tüntetők és a rendőrök között.

MTI Világ

Szélsőjobbos késelt meg egy szélsőbalos görög rappert

Halálra késelt egy 34 éves szélsőbaloldali rappert az Arany Hajnal nevű görög neonáci párt egyik tagja szerdára virradóra Athén közelében. A gyanúsított beismerte tettét, őrizetbe vették, és a gyilkos fegyvert is megtalálták nála. Az antifasiszta rapper, Pavlosz Früsszasz a kórházban halt bele sebeibe.

MTI Világ

Szélsőjobbos bombagyárosok buktak le Németországban

Egy működőképes robbanószerkezetet és több távirányítású repülőmodellt is lefoglaltak egy szélsőjobboldali csoport ügyében tartott németországi razzián. A hatóságok feltételezése szerint a pokolgépet repülőmodellel próbálták volna célba juttatni.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk