MTI Világ

Szélsőjobbos bombagyárosok buktak le Németországban

Egy működőképes robbanószerkezetet és több távirányítású repülőmodellt is lefoglaltak egy szélsőjobboldali csoport ügyében tartott németországi razzián. A hatóságok feltételezése szerint a pokolgépet repülőmodellel próbálták volna célba juttatni.

hvg.hu Kult

Miért ezt a nemzetet gyalázzák mindig, és miért nem bírja Gundel Takács a kamerát?

A buzizásban és az előadásra igyekvők, valamint a riporterek inzultálásában kimerült a Papp László Sportarénánál tartott péntek esti szélsőjobbos tüntetés, ott volt ugyanis az Alföldi Róbert által rendezett István, a király fővárosi bemutatója. Az is kiderült, hogy nem csak a tüntetők, de a tévés Gundel Takács Gábor sem bírja a kamerát.

Kósa András Itthon

"A Fidesz legnagyobb ellenfele saját maga"

Rendszerszintű kockázatot jelent Magyarországon a közbizalom egyre süllyedő szintje, amihez nagyban hozzájárul, hogy a két politikai oldal is egyre vadabb összeesküvés-elméleteket gyárt a másikról – mondta a hvg.hu-nak Krekó Péter, a Political Capital igazgatója, annak kapcsán, hogy egy nemrég készített felmérésből kiderült, a magyarok 42 százaléka úgy gondolja, „háttérhatalmak” irányítanak Magyarországon.

nyüzs Nyüzsi

HaHa: rajtad röhögünk, nem veled

Ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból. Ami a HaHával történt, az – a Bajnai-párt, meg az ahhoz kapcsolódó chávezista PM-esek szánalmas vergődésével együtt – arra mutat, hogy az ellenzéki szervezetek egyre rövidebb felezési idővel, egyre nagyobb önmegsemmisülési potenciállal rendelkeznek, felvetve annak a gyanúját, hogy ezt az egészet Habony Árpád távvezérli egy budai zebráról.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglan a romák gyilkosainak – összefoglaló a tárgyalásról

Három embert tényleges életfogytiglanra, a sofőrként és segédként a gyilkosságsorozatban részt vevő Csontos Istvánt 13 évre ítélték első fokon a romák ellen elkövetett, hat halálos áldozattal járó bűnügyben. Az ítélethirdetést óriási érdeklődés követte, Csontos ítélete hallatán azonban többen elégedetlenkedtek. A maga módján reagált a politika is.

Pappa - Kósa András Itthon

"Nem nézek híreket": Ön emlékszik még a romák elleni sorozatgyilkosságra?

Majdnem négy évvel a négy vádlott elfogása után kedden hirdet első fokon ítéletet a bíróság a romagyilkosságok ügyében. A 2008 júliusa és 2009 augusztusa között hat ember halálát követelő gyilkosságsorozat megrázta a magyar társadalmat. Arra voltunk kíváncsiak, most mire emlékezünk még Magyarország egyik legsúlyosabb gyilkosságsorozatáról.

Kovács István, Miskolc Itthon

Gyerektáboron buktak ki a szélsőjobbos trollok

Kétszáznál több halmozottan hátrányos helyzetű gyermek tölti különféle foglalkozásokkal a mindennapjait a nyári szünetben az Ózddal szomszédos Farkaslyukon. Több közösségi oldal és hírportál olyan képeket közölt a tanulókról, ahol fegyverekkel – géppisztollyal, szamurájkarddal, nuncsakuval – gyakorolnak. Gábor Dezső projektmenedzser szerint az ősi magyar íjászatot és dárdavetést ugyanúgy tanulják a gyerekek, mint a ma divatos fegyverek megismerését, de a program nem csak erről szól.

MTI Világ

Újabb szélsőjobbos szervezeteket oszlattak fel Franciaországban

Újabb két szélsőjobboldali csoportot oszlatott fel elnöki rendelettel szerdán a francia kormány – közölte a kormányülés után Manuel Valls belügyminiszter. A L'Oeuvre francaise (Francia mű) és a Jeunesses nationalistes (Nacionalista fiatalok) nevű szervezeteket is gyűlöletkeltéssel és erőszakra uszítással vádolja a kormány.

MTI Világ

Így lépne fel Bush államtitkára a Jobbik ellen

A gyűlölködő szélsőjobb politikai erők európai térnyerése, a neofasiszták elleni küzdelemben kiemelt felelősségük van a kontinens vezetőinek – nyilatkozta Nicholas Burns volt amerikai külügyi államtitkár a Boston Globe című amerikai napilapnak.

sabater Nyüzsi

Kiabálásért börtönt?!

Gyorsított eljárásban, három év letöltendőre, illetve két-két év felfüggesztettre ítéltek három fiatalt, amiért hangosan, náci jelmondatokkal szidalmazták és mocskolták a Zsidó Világkongresszusról a Kempinski Hotelbe hazaérkezőket. Aki ezzel az ítélettel egyetért, nincs magánál. Akkor sem, ha a letöltendő börtönbüntetést kapott fiatalember korábban már rendelkezett felfüggesztett börtönbüntetéssel.

Tokfalvi Elek Nyüzsi

Orbán és a zsidók: pancser a díszvacsorán

Ilyen pofonsorozatot magyar politikus, nem hogy aktív miniszterelnök, nem kapott még három röpke nap alatt. És olyan biztos a pozíciója, mint egyetlen más demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnöknek sem.

Klopfstein-László Kornél Világ

Nem a válság szülte az újnácikat

Bár a történelmi példák ezt diktálnák, egy ország gazdasági helyzetének nincs sok köze a különféle szélsőjobboldali pártok támogatottsághoz – állítja az elmúlt húsz év statisztikáit összegezve egy napokban megjelent kutatás.

MTI Világ

Kiterjedt neonáci börtönhálózatot lepleztek le Németországban

A szerveződés irányítói azt tervezték, hogy létrehoznak egy egyesületet, amelynek tagjai az elítéltek boldogulását segítik, a közhasznú egyesületi forma leple alatt pedig országos hálózatot alakítanak ki a börtönbe került neonácik összefogása céljából.

MTI Világ

Egyre több a szélsőjobboldali bűncselekmény Németországban

Németországban tavaly tovább emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma, a muzulmán vallási indíttatású bűncselekmények között pedig megjelent egy új forma, az úgynevezett célzott merénylet - mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk