#szabálysértés

Csikász Brigitta Itthon

Plakátrongálások: 85 tönkretett hirdetmény, 15 előállított ember

Két hét alatt 85 plakátot rongáltak meg az országban, ezekkel kapcsolatban összesen 59 eljárás indult, közülük 34-ben bűncselekmény elkövetése miatt nyomoznak - derült ki a rendőrségtől a hvg.hu által kikért adatokból. A rongálások által okozott kárt nem tudták megadni, de az a hvg.hu számításai szerint néhány millió forint lehet.

Csikász Brigitta Itthon

"A plakátőrzés a rendőri szakma legalja"

Állítólag az első plakátrongálás után, már június 6-án kiadták szóban a rendőrségen azt a parancsnoki utasítást, amely szerint megrongált nemzeti konzultációs plakátról azonnal jelentést kell tennie a járőröknek, sőt, hogy a jelentős bűntettek helyszínelését végző megyeiek végezzenek többek között ujjlenyomat-rögzítést – értesült a rendőri forrásokból a hvg.hu. Az Országos Rendőr-főkapitányság erre cikkünk megjelenéséig nem reagált.

MTI Itthon

Kamera az óvodáknál, iskolarendőr a középiskolákban - ezt is akarja a Jobbik

A közbiztonság javítását célzó csomagot nyújt be az Országgyűlésnek a Jobbik. Vészjelző rendszert biztosítanának az időseknek, kamerarendszert építenének az óvodák, iskolák, szociális intézmények környékén is, iskolarendőrt szeretnének a középiskolákba is, valamint azt szeretnék, ha a szabálysértési értékhatár 50-ről 5 ezer forintra csökkenne.

Csikász Brigitta Autó

Ilyen a szupertraffipax: Nemcsak a gyorshajtók retteghetnek

Hányszor hajtott már át a közlekedési lámpa tilos jelzésén? Sokszor? És eddig megúszta? Márciustól a pénztárcája bánja ezeket a szabálysértéseket, amennyiben a rendőrség új többfunkciós sebességmérő kamerái megörökítik azokat. Nem árt kihagynia a buszsávot, illetve, ha eddig lazán vette és mellőzte a biztonsági öv használatát, ezután jobb lesz bekapcsolni, ha nem akar tízezreket fizetni. A rendőrség szerint már nem jelent kibúvót az sem, ha külföldi rendszám van a kocsiján.

Cs. B. Itthon

Trágár beszédért is elzárást kaphat

Közterületen való italozásért, koldulásért, de még az utcán történő gyalogos átkelésért is ítéltek többnapos, illetve -hetes szabálysértési elzárásra embereket. Többségüket azért, mert nem tudták kifizetni a szabálysértési bírságot. A Magyar Helsinki Bizottság minap nyilvánosságra hozott jelentése egyszerre abszurd és szomorú példákkal illusztrálja, hogy milyen anomáliákkal működik a szabálysértési elzárás intézménye Magyarországon.

OS Itthon

MSZP: Autójukat hátrahagyva menekültek a plakátok átragasztói

"A kormányváltók helyi aktivistái április 6-án éjjel arra lettek figyelmesek, hogy ismeretlenek egy autóból kiszállva egymás után ragasztják le fehér lappal Kiss Zsolt, a kormányváltók helyi jelöltjének jogszerűen kihelyezett plakátjait" – jelezte a szocialista párt az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Kovács Áron Itthon

A prostik eltüntetésén sem erőlködött ennyit Budapest

A pesti külső kerületekbe, a budai erdőkbe, illetve a Népligetbe és az Óbudai-szigetre szorulhatnak vissza a budapesti hajléktalanok, ha a főváros csütörtökön az eredeti formájában fogadja el a hajléktalanmentes zónákról szóló rendeletet. A belső kerületek szinte teljesen tiltott zónává alakulnak, de hajléktalanmentessé nyilváníthatják az összes budapesti buszmegállót, Ferencvárosban pedig a padokat is.

Zubor Zalán Itthon

Vidéken is sok "hajléktalanmentes zónát" terveznek az önkormányzatok

Több megyeszékhelyen is tervezik hajléktalanmentes zónák kijelölését, fővárosi kerületek vezetése pedig javaslatokat tesz majd a főpolgármesternek a zónákra. A hvg.hu által megkérdezett önkormányzatok közül egyedül Szeged jelezte, hogy nem kíván élni a múlt héten életbe lépett törvény adta lehetőséggel, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok rendeletben tilthassák ki a hajléktalanokat bizonyos közterületekről.

Kovács Áron Itthon

Törvénnyel tüntetnék el a százforintos paprikát az aluljárókból

Majdnem egy éve fegyvertelenül áll a főváros a forgalmas helyeken egyre gyakrabban felbukkanó zugárusokkal szemben. A közterület-felügyelet szerint az Alkotmánybíróság egyik döntése miatt nem tudnak hatékonyan fellépni, bár már korábban, az új szabálysértési törvénnyel elkezdődött a lefegyverzésük. Most a parlamentben is kapcsoltak, és módosítják a szabálysértési törvényt, így jogszabályi akadálya már nem lesz annak, hogy eltűnjenek a gyanúsan olcsó termékek a közterekről.

hvg.hu Itthon

Vesztettek a kerületek, Tarlós üldözheti el a hajléktalanokat

A kormány és a főváros győzedelmeskedett a kerületi fideszes polgármesterekkel vívott legújabb csatában: az Országgyűlés hétfőn kora este elutasította azt a módosító indítványt, amely a fővárosi önkormányzat helyett a kerületek határozzák meg, mely közterületeken nem kívánnak hajléktalanokat látni. A belháború következtében szokatlan dolog történt: kilenc kormánypárti képviselő a többséggel szemben szavazott.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Ez az ülés nem a tegnapi ülés

Kreatív házszabály-értelmezéssel oldja meg a kormánytöbbség, hogy időben megszavazhassa a költségvetés módosítását: egy ülésből kettőt csinálnak. Ugyancsak kreatív jogalkotással oldják meg, hogy az alaptörvényből törölt különadószabály visszakerüljön a stabilitási törvénybe. A főváros és a kerületek már megint konkurálnak, ezúttal azon, hogy ki tilthassa ki a hajléktalanokat, de a kormány ezúttal a főváros pártján áll.

Csikász Brigitta Itthon

"Felesleges és káros": titkolja a rendőrség a fokozott ellenőrzések okát

A lapunknak nyilatkozó rendőrök és Krémer Ferenc szociológus is feleslegesnek és károsnak tartják a fokozott rendőri ellenőrzések magyarországi gyakorlatát, szerintük gyakran feleslegesen zaklatónak élik meg az állampolgárok. A Magyar Helsinki Bizottság szerint a fokozott ellenőrzéssel kapcsolatos szabályozás alkotmányossági aggályokat is felvet, ezért az alapvető jogok biztosához fordultak.

hvg.hu Itthon

Nem meszelik el Orbánt a biztonsági öv miatt

A Népszava két hete a rendőrséghez fordult, mivel Orbán Viktor egy videofelvétel szerint biztonsági öv nélkül autózott, miután azonban a rendőrség nem reagált, a lap az ügyészségnél keresett igazságot, amely viszont azt közölte, hogy nem történt szabálysértés.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Biden azonnal munkához látott, már a klímaegyezmény, a bevándorlás és a koronavírus miatt is intézkedett

Biden azonnal munkához látott, már a klímaegyezmény, a bevándorlás és a koronavírus miatt is intézkedett

Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

A címlapról ajánljuk