MTI Plázs

A lányokkal a szegénység, a fiúkkal az erőszak végez

A lányokkal a szegénység, a fiúkkal az erőszak végez a legnagyobb arányban a fejlődő világ országaiban - derült ki abból a kutatásból, amely a gazdag és a szegény országok közötti egyenlőtlenségek hatásait elemezte a 10 és 24 év közötti korosztály halandósági mutatóit vizsgálva.

Itthon

Hazárdjáték: szociális kártya Monokon

Törvénysértő módon vezeti be szeptembertől a szociális kártyát Monok önkormányzata, miközben az elfogadói hálózat kialakítása is kezdeti stádiumban van.

Itthon

A nyomorúság keringője Miskolcon

Miskolc lakossága húsz év alatt 15 százalékkal csökkent. A tehetősebbek a fővárosba meg Dunántúlra mentek. A szegényebbek a környező falvakba, de így is van belőlük elég. Az ország egykor második legnagyobb városa, a nehézipar hajdani fellegvára nem tud mit kezdeni azokkal, akiknek szüleit nem oly régen magához vonzotta.

HVG Gazdaság

Leszakadó Somogy: „Alföld” a Dunántúlon

Két évtizeddel a rendszerváltás után Somogy számít Nyugat-Magyarország legszegényebb térségének, a megye számos mutatója alapján voltaképpen egy darab „Alföld” a Dunántúl térképén.

MTI Karrier

Tartós munkanélküliséget jósol Brüsszel

A tartós, valamint a fiatalkori munkanélküliség növekedésére is számítani kell az elkövetkező hónapokban az Európai Unióban, és a jelenség nyomán sok tagországban a szegénység fokozódása is várható - derül ki az Európai Bizottság friss munkaügyi figyelőjéből.

MTI Itthon

A gyermekek 20 százaléka szegénységben él nálunk

A becslések szerint a gyermekek mintegy 20 százaléka szegénységben él Magyarországon - mondta Darvas Ágnes, a téma szakértője a Legyen jobb a gyermekeknek! című konferencián szerdán Nyíregyházán.

1
13 14 15 16 17 18 19

A címlapról ajánljuk