hvg.hu Világ

A luxus városában is szegényekkel találkozott a pápa

A társadalom peremén élőknek szentelte Ferenc pápa milánói látogatását: a katolikus egyházfő egy külvárosi lakótelepen járt, és arra biztatta a milánói dómban összegyűlt papokat és apácákat, hogy forduljanak a periférián élők felé.

HVG Gazdaság

Szegénységi küszöb alatt: a romák aránya ötször magasabb, mint a többi etnikumé

A 2014-es választási évben 70 328 forint volt a szegénységi küszöb havi összege Magyarországon az egyszemélyes háztartásokban. A két felnőtt és két gyermek alkotta családokban a jövedelmük alapján azok számítottak ugyanakkor szegénynek, akiknek a háztartásában a bevételek havi összege nem volt több 147 690 forintnál – derül ki a Magyar statisztikai évkönyv, 2015 című kiadványból.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországon minden negyedik ember penészes lakásban él

Az európai átlag 16 százalék, a magyar arány az ötödik legmagasabb a kontinensen. Az elmúlt húsz év energiahatékonysági felújításai a vizesedés problémájával nem kellő mértékben foglalkoztak – állapította meg egy német kutatóintézet.

Lukács András Vélemény

Csak a szegények szennyeznek?

A fűtési légszennyezés több mint 70 százalékának nem a szegénység az oka, hanem az ismerethiány, a felelőtlenség, a nemtörődömség.

hvg.hu Vállalkozás

Angel atya nagy vállalkozása a rászorulókért

José Silva, a 42 éves madridi hajléktalan vacsorázni megy, pedig egy cent sincs a zsebében. „A Robin Hood étterembe megyek” - mondja az AFP vele tartó tudósítójának. „Az ebédért, ugyanott, még fizettem 11 eurót, de a vacsora már ingyen jár” – magyarázza a pénzügyi konstrukciót.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk