hvg.hu Kult

Ki kell adni egy Ákos-koncert összes szerződését

Ki kell adnia a váci önkormányzat tulajdonában lévő cégnek azokat a szerződéseket, amelyeket a múlt nyári Ákos-koncerthez kapcsolódóan kötöttek – döntött tegnap a Budakörnyéki Járásbíróság. A pert Ferjancsics László, az Együtt és a helyi lokálpatrióták közös önkormányzati képviselője indította, miután közérdekű adatigénylésére nem kapott választ.

hvg.hu Itthon

A Századvég szerződéseiről is kérdezhetik Lázárt

A nemzetbiztonsági bizottság előtt kell majd beszámolnia Lázár Jánosnak az Információs Hivatal tevékenységéről, és a Magyar Nemzet szerint a Századvég szerződéseiről, valamint a minősített adatokhoz való hozzáféréséről is kérdezhetik majd a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

hvg.hu Itthon

Jól keres az MTVA-n a Fidesz volt nagyembere

Három év alatt Várhegyi Attila személyesen és cégein keresztül is több tízmillió forintos megbízást kapott az állami médiától tanácsadásért és más projektfeladatokért - írja a Népszabadság.

hvg.hu Vállalkozás

Ha nem vigyáz, csak perben nyerheti ki pénzét a legtutibbnak látszó üzletből is

Építési vállalkozó és a barátja megkérte, építsen neki egy házat, nyaralót, bármit. A legfontosabb, hogy bármekkora barátok is, írják le a szerződést, mert ha nem tartják be a kötelező formai előírásokat, úgy a "barát" nem köteles fizetni, ha nem akar, a szóbeli megállapodás ugyanis semmis és csak hosszas pereskedés után juthat a pénzéhez.

hvg.hu Kult

Nem hosszabbított szerződést Fábryval az MTVA

A Fábry-show ismétléseit a Duna Worldön adják, de egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e új műsorok. Az átszerveződő közmédiában sokakkal nem kötöttek szerződést, egyelőre csak a Fapad sorsa biztos.

Nagy Gergő Gazdaság

Úgy húznak csőbe a cégek, észre sem vesszük

Jó ötlet-e egy olcsó telefonért kétéves előfizetést kötni, vagy a kezdetben olcsóbb kamatozású hitelt választani? Oren Bar-Gill amerikai jogász- és közgazdászprofesszor szerint az emberi elme sok esetben egyáltalán nem a racionális döntések felé mozdul, ezt pedig sok cég ki is használja, az orrunknál fogva vezetnek minket, és a pénzünk bánja. A legjobb az lenne, ha egy fájlban hurcolhatnánk magunkkal az adott szolgáltatásunkra vonatkozó jellemzőket.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Tényleg jöhet az állami hírtévé

A Népszabadság is úgy értesült, hogy hírcsatornát hoznának létre a közmédiában. A hvg.hu december elején írt arról, hogy „ellen-Hír Tv” indíthat az MTVA, és valószínűleg emiatt módosíthatják vagy módosíthatták a Hír Tv több műsorvezetőjének, szerkesztőjének szerződését. Versenykorlát beépítésével akarják megakadályozni ugyanis, hogy elszipkázza őket a közmédia.

Csikász Brigitta Itthon

Béreljen rendőrt, nem is sejti, mi mindenre jó!

Szeretné, ha az esküvői menetét rendőri motorosok vezetnék fel? Be kell emeltetnie egy ipari klímát? Nagy rendezvényt tervez? Ne habozzon: csökkent a kereslet, kedvezményes árat is kialkudhat, ha rendőri segítségre van szüksége!

hvg.hu Itthon

Visszaszerezné a MÁV a 2010 előtti gyanús kifizetéseket

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. megtette az első lépést, hogy visszaszerezze azokat a juttatásokat, amelyeket még 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány idején kötött szerződések alapján szerinte jogtalanul fizettek ki jogelődjénél, a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt.-nél – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Gazdaság

Így adjon kölcsön barátainak

Sokak szerint barátnak vagy családtagnak soha nem szabad kölcsönadni, ám vannak olyan esetek, amikor mégis ez lehet az egyetlen járható út. Tippek arra, hogy mit kell tenni ilyenkor, és mire érdemes figyelni.

Csikász Brigitta Itthon

Ne vegye életbiztosításnak! – Megtévesztő felhívás forog a rendőri szerveknél

Megtévesztő lehet a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány ajánlata, amely egy megvásárolható klubkártyáért biztosítást ígér a rendőröknek többek között a szolgálat-ellátással összefüggésben elkövetett bűncselekményekre is. Az alapítványt a rendvédelmi szerveknél nem respektálják, és nem is működnek vele együtt. A szervezetnek több zűrös ügye volt, vezetőjével szemben pedig jelenleg is büntetőeljárás folyik az RKA gazdálkodásával kapcsolatban.

hvg.hu Ingatlan

Lakásvásárlás IV.: Hogy kerüljük el a buktákat?

Ha végre megtaláltuk a megfelelő ingatlant, már hamar eljutunk az adásvételi szerződésig, a hivatalos ügyintézés és a jogi procedúra csapdáiba viszont a naiv lakásvásárlók könnyen beleeshetnek. Ingatlanpiaci sorozatunk következő részében adunk néhány tippet, hogy mire figyeljünk oda, ha már a szerződésnél tartunk!

MTI/Blikk Itthon

Blikk: hamis szerződéssel vertek át tanárokat Miskolcon

A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen, mivel több tanárnak is kicserélte valaki a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt, így kevesebb fizetést kapnak.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk