Pálmai Erika Itthon

Megszűnhet a bántalmazott gyerekek hatósági zaklatása

Úgy tudjuk, jön a törvénymódosítás, és hamarosan már csak egyszer lehetne kihallgatni a gyermekkorú sértetteket, még akkor is, ha emiatt az elkövető esetleg megúszhatja. A nagy kérdés, hogy felkészült-e erre a magyar igazságszolgáltatás.

hvg.hu Itthon

A DK kitenné a szexuális bűnözők nevét az internetre

Az interneten tenné nyilvánossá a szexuális bűncselekmények elkövetőinek a névjegyzékét a Demokratikus Koalíció (DK), melynek két képviselője ez irányú határozati javaslat megalkotására kérte fel a kormányt.

hvg.hu Itthon

Elismerte az erőszakot Kiss, és majdnem puszival köszönt el áldozatától

Szerdán kért bocsánatot Kiss László Takáts Zsuzsannától, akit 1961-ben hárman megerőszakoltak. Kiss eddig ellentmondásos nyilatkozatokat tett, még tagadta is, hogy az ítéletben foglalatakat elkövette. Ezt most elismerte, de mindent azért nem tisztázott. Az RTL Klub csütörtök éjjel különkiadásban adta le a Kiss és Takáts között lezajlott találkozót, majd a Kiss interjút is.

Bihari Ádám Itthon

Tizedszerre is kihallgatnák a megerőszakolt kislányt

Hat éve húzódik egy négyéves korában megerőszakolt kislány ügye. Az ügyben most akarták tizedszerre meghallgatni az idén 10 éves kislányt, de az anyuka ellenállt. 100 ezer forintos bírságra számíthat. Az eset nem ritkaság, hanem egy olyan rendszer része, amelyben a megerőszakolt gyerekek újra áldozattá válnak, immár az igazságszolgáltatás keretein belül.

MTI Világ

Nemi erőszak is történt a kölni farsang első napján

Összesen 22 bejelentés érkezett a kölni rendőrséghez a farsangi karnevál első napján, ezek közül kettő súlyos: egy belga riporternőt élő adásban molesztáltak, illetve egy fiatal nőt megerőszakoltak, állítólag egy afgán menedékkérő a tettes.

MTI Itthon

A menekült nőket is szexuális zaklatás éri

Magyarországon is rendszeresen egy helyre zárták férfiakkal az addig egyedül és gyerekekkel utazó nőket és lányokat, akik emiatt - több ország mellett - hazánkban érezték leginkább kiszolgáltatva magukat. Az Amnesty International felmérése szerint a nők jelentős részét éri szexuális inzultus útjuk során az EU határan belül is, akár hivatalos tiszt részéről is.

hvg.hu Világ

Mindenki tüntet Kölnben

Több ezren tüntetnek Kölnben különböző helyszíneken. A dómnál néhány százan azt szeretnék, hogy a társadalom az elkövető származásától függetlenül foglalkozzon érdemben a szexuális bűncselekményekkel. A központi pályaudvarnál tüntető nagyobb tömeget viszont nagyon is foglalkoztatja az elkövetők származása. Ez utóbbit élőben is lehet nézni.

1
4 5 6 7 8
11

A címlapról ajánljuk