MTI Bűnügy

Szivárgó gázvezeték miatt költöztettek ki embereket Pusztaszabolcson

Hazatérhettek Pusztaszabolcson azok a lakók, akiket kedden kora este kértek otthonuk elhagyására a hatóságok egy gázvezeték hibája miatt. A hibát a szakemberek javították, sem a gázszolgáltató, sem a katasztrófavédelmi mobil labor műszerei nem mutattak újabb szivárgást – közölték a kakatasztrófavédelemtől.

MTI Itthon

Szivárgott egy szénhidrogén-vezeték Zalában

Ideiglenesen a vasúti forgalmat is korlátozni kellett a Zala megyei Ortaháza és Gutorfölde között, ahol egy meghibásodott vezetékből szénhidrogén-származék szivárgott – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-t.

MTI Itthon

Ammóniabaleset Kisteleken: hazamehetett három ember a kórházból

Összesen öten szorultak egészségügyi ellátásra azután, hogy csütörtök délelőtt ammónia szivárgott a kisteleki sajtüzemben. Egy ember életveszélyesen megsérült, egy másikat kézsérülése miatt a helyszínen láttak el a mentők, hárman rosszullétre panaszkodtak, őket Szegedre szállították.

MTI Világ

Sugárszennyezett víz szivárgott Fukusimában

Ismét sugárszennyezett víz szivárgott ki a két éve balesetet szenvedett Fukusima-1 atomerőmű egyik tartályából szerdán - közölte a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalat.

MTI Világ

Sugárszennyezett víz szivárog Fukusimában

Vélhetően újabb tartályból szivárgott sugárszennyezett víz a talajba a tavalyelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőműben - közölte kedden a létesítmény üzemeltető TEPCO energiavállalat, amely arról is beszámolt, hogy a helyszínen nincs elég víztároló-kapacitása a helyzet romlásának esetére.

1 2 3

A címlapról ajánljuk