hvg.hu Itthon

Késsel szurkálták a hungarocell-Orbán fejét

Kónya Péter a Hír24-nek adott interjújában részleteket közölt arról a nagy vihart kavart vasárnapi akcióról, amikor a Szolidaritás rendezvényén ledöntötték Orbán Viktor hungarocell szobrát. A szobor darabjait késekkel szurkálták és vuduzták a demonstrálók.

nyüzsi Nyüzsi

Cenzúrázott bazmeg

Így jött létre a 2006 és 2010 közötti – akkor alulmúlhatatlannak tűnő – elborzasztó ellenzéki akciókat megszégyenítő politikai performansz.

hvg.hu Itthon

Orbán szobrát buszokkal jönnek ledönteni

Kormányellenes tüntetést szervez a Szolidaritás mozgalom Bajnai Gordon részvételével a Clark Ádám térre vasárnap, ahol az atv.hu szerint egy Orbán-szobrot is ledönthetnek majd.

hvg.hu Kult

Két csoport is tüntetett a Papp László Sportarénánál

Két tüntetés is volt az Alföldi-féle István, a király ma esti bemutatója kapcsán a budapesti Papp László Sportaréna környékén. Az aréna egyik oldalán árpádsávos, a másik oldalán szolidaritásos zászlók lobogtak, ám egy idő után a szélsőjobbosok inkább átmentek a másik tüntetésre és az előadásra érkezőkhöz. Atrocitás nem történt, a tüntetések este 9 körül véget értek.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Rogán a millás Juhásszal mérkőzhet meg - itt van Bajnaiék listája

Hét fővárosi választókerületben mutathatja meg az Együtt-PM pártszövetség, mit érnek a képviselő-jelöltjei. Vidéken több necces kerületben mérkőzhetnek a Fidesszel és a Jobbikkal. Összeszedtük, kiket indít Bajnai Gordon szervezete az ország 31 választókerületében.

hvg.hu Itthon

"A harmadik köztársaságnak Orbán a hóhérja" - Tüntettek a Vértanúk terén

Gyáva népnek nincs hazája címmel volt tüntetés a budapesti Vértanúk terén. Szanyi Tibor MSZP-s politikus beszédében azt mondta: megígérheti, hogy "az orbanditáknak is lesz hol laknia" 2014-ben. Varju László DK-s politikus Bajnait és Jávort hiányolta és beszólt az LMP-nek. A rendezvényen néhány százan vannak.

hvg.hu Itthon

Kisegíti Bajnaiékat a fideszes újpesti polgármester

'Szívesen látja", és helyet biztosít az újpesti önkormányzat Bajnai Gordon és a Szolidaritás május 7-ére tervezett lakossági fórumának – közölte Wintermantel Zsolt fideszes polgármester. Közleményében azt írta, a Magyar Autóklub korábban visszavonta az engedélyt, hogy a székhelyén tartsák meg a fórumot.

hvg.hu Itthon

A Békemenet lenyúlta a lengyel Szolidaritás logóját

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenet egyik vezetője a Facebookon jelentette, hogy elkészült kormánytámogató mozgalmuk új logója. Az új jelkép egy az egyben másolja a lengyel Szolidaritás logóját, csak a felirat és a zászló más.

MTI Világ

Nyugdíj-kiegészítést kapnak a Szolidaritás volt tagjai Lengyelországban

Lengyelországban óriási különbség van a Szolidaritás volt aktivistáinak és a volt kommunista titkosrendőrség tagjainak a nyugdíja között. Utóbbiak közül azoknak a nyugdíja, akik magas beosztásban voltak, eléri az átlagnyugdíj négyszeresét is, míg a volt ellenzékiek közül sokan szegénységben élnek.

hvg.hu Itthon

Alaptörvény 2.0: már gyülekeznek a tüntetők

Mintegy százan tüntettek a Parlament előtt az alaptörvény módosítása ellen, amelyet fél hat előtt megszavaztak a képviselők. A demonstrálók hat órakor elindultak a Sándor-palotához. 7 óta párszázan gyülekeznek a Dísz téren.

hvg.hu Itthon

Párttá alakult az Együtt 2014, szövetségre lép a PM-mel

Megalakult az Együtt 2014 Választói Szövetség – közölte Facebook-oldalán az Együtt 2014. Az új párt az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért (PM) párttal fog közösen miniszterelnök-jelöltet, listát és egyéni képviselőket állítani.

MTI Itthon

A Szolidaritás nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) szerint az ügynökakták és az állambiztonsági iratok nyilvánosságra hozatala, a politikai, gazdasági közélet területén is a megtisztulást segítené elő, ezért álláspontjuk szerint felül kell vizsgálni a titkosításokat.

MTI Itthon

Nyilvános vitára hívták ki a békemeneteseket

Nyilvános vitára hívja a Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Békemenet vezetőit március 11-re, hogy a CÖF-öt tevékenységéről és anyagi forrásairól kérdezze - jelentette be az MSZM hétfőn Budapesten.

hvg.hu Itthon

Két tüntetés Gyulán: petíciót kapott a Fidesz, Bayer jégkrémezett

Két tüntetés is zajlott a Fidesz-KDNP kedd este kezdődő frakcióülése előtt Gyulán: az ellenzéki csoportok néhány tucatnyi képviselővel alternatív frakcióülést tartottak és petíciót adtak át a Fidesznek, a kormány mellett demonstráló Békemenet pedig több száz fős vonulást tartott a városban.

MTI Itthon

Összefog a PDSZ a Szolidaritással

Együttműködési megállapodást írt alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) csütörtökön, Budapesten.

hvg.hu Itthon

Jobbra tolnák Bajnait az MSZP-től a támogatói

Elkezdődött a pártszervezés az Együtt 2014-ben: Bajnai Gordon kedd este az egyik alapító szervezet, a Milla tagságával beszélgetett, ahol az MSZP-vel folytatott egyeztetések okozta félreértéseket, kommunikációs zűrzavart igyekeztek eloszlatni a felek. Szerdán információink szerint a stáb politikai elemzőkkel a szervezet arculatának kialakításáról fog tanácskozni, majd február elején a Haza és Haladás, a Milla és a Szolidaritás közösen tart majd évadnyitó gyűlést, ahol a volt miniszterelnök évet értékel, ám a párt bejegyzésére addig biztosan nem kerül sor.

hvg.hu Itthon

Akár három új párt is alakulhat az Együtt 2014-ből

Könnyen elképzelhető, hogy nem egy, hanem három pártban folytatják a politizálást az Együtt 2014 alapítói – erősítették meg a hvg.hu információit a mozgalmat megalapító szervezetekhez tartozó források. A Haza és Haladásból származó információink szerint egy héten belül eldőlhet a kérdés, ám a Millát vezető Juhász Péter szerint egyesülete a következő két hétben saját stratégiájának kidolgozására koncentrál, és csak ezt követően ülnek le tárgyalni az Együtt 2014 többi alapítójával.

hvg.hu Itthon

Bajnaiék volt Fidesz-közeli értelmiségiekkel is próbálnak kapcsolatot ápolni

Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke az atv.hu-nak nyilatkozva nem zárta ki, hogy egyszer a Demokratikus Koalíció is az Együtt 2014 szövetség részese lesz. A rezsimváltáshoz szerinte kétharmados győzelem kellene. Azt is kifejtette, hogy próbálnak volt Fidesz-közeli értelmiségiekkel kapcsolatot ápolni, de neveket nem mondott.

1 2 3 4 5 6 7
9 millió forinttól indul itthon az új BMW X1

9 millió forinttól indul itthon az új BMW X1

Már teszteli az Instagram az új funkcióit, hamarosan ezekre kattanhat majd rá

Már teszteli az Instagram az új funkcióit, hamarosan ezekre kattanhat majd rá

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Videó: így gyorsul a BMW új biturbó V12-es 7-es limuzinja

Videó: így gyorsul a BMW új biturbó V12-es 7-es limuzinja

Több nagyobb dugó is van az M1-esen

Több nagyobb dugó is van az M1-esen

Rászorulók kapják a Sziget fesztiválon hátrahagyott 600 sátrat

Rászorulók kapják a Sziget fesztiválon hátrahagyott 600 sátrat

Újabb tüntetések Moszkvában

Újabb tüntetések Moszkvában

Tovább titkolózik az Emmi Takaró Mihályról

Tovább titkolózik az Emmi Takaró Mihályról

Letartóztatták a mohácsi férfit, aki a gyanú szerint egy serpenyővel ölte meg az anyját

Letartóztatták a mohácsi férfit, aki a gyanú szerint egy serpenyővel ölte meg az anyját

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja

A politikusok fizetését már felzárkóztatta Európához az Orbán-kormány

A politikusok fizetését már felzárkóztatta Európához az Orbán-kormány

A címlapról ajánljuk