hvg.hu Plázs

Egyre több ráktípust lehet gyógyítani

Egyre több lehetőség van a daganatok molekuláris diagnosztikájára és a célzott terápiákra - emelte ki a magyar onkológiai ellátás aktuális kérdései közül Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Budapesten megkezdődött a Magyar Onkológusok Társasága 28. kongresszusa.

MTI Plázs

Tüdőrák: a radon felelős az esetek 3-14 százalékáért

A radon felelős a tüdőrákos megbetegedések 3-14 százalékáért, ezért radikálisan, egy tizedére kell csökkenteni e radioaktív gáz megengedett mennyiségét a lakóházakban - hangsúlyozza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb kiadványában, Az épületen belüli radon kézikönyvében (Handbook on Indoor Radon).

MTI Plázs

Hatmillió áldozata lehet a dohányzásnak 2010-ben

Elkészült a világ új dohányzási térképe: a World Lung Foundation és az Amerikai Ráktársaság becslése szerint a dohányzással összefüggő betegségek 6 millió áldozatot követelnek majd 2010-ben, a világ gazdasága pedig 500 milliárd dolláros veszteséggel számolhat.

MTI Plázs

Vérteszttel állapíthatják meg a tüdőrákot

Kilenc vegyületet azonosít a vérben az a teszt, amely biztonságos, gyors és egyszerű módja lehet a nem kissejtes tüdőrák korai megállapításának - jelentették be kedden az amerikai Celera cég szakemberei.

MTI Plázs

Azonosítottak két anyagot, amelyek tüdőrákot okoznak

Nemzetközi kutatócsoport azonosított a dohányfüstben két olyan anyagot, melyek közvetlenül tüdőrákot okoznak. A megállapítás segíthet annak előrejelzésében, hogy a dohányzók közül kinél fejlődik ki a betegség.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk