hvg.hu/MTI Világ

Szilveszteri terror Isztambulban: legalább 35-en meghaltak

Isztambulban legalább 35-en meghaltak és 40-en megsebesültek egy neves mulató ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban - közölte vasárnap a sajtóval a város kormányzója, Vasip Sahin. A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Világ

A berlini merénylő társait tartóztatták le

A tunéziai hatóságok letartóztattak három feltételezett dzsihadistát, aki kapcsolatban állt a berlini gázolásos merénylet elkövetőjével, Anis Amrival, egyikük az unokaöccse - jelentette be szombaton a tuniszi belügyminisztérium.

hvg.hu/MTI Világ

Az Iszlám Állam magára vállalta a berlini terrortámadást

Az Iszlám Állam szócsövének számító Aamák hírügynökség szerint a szervezet harcosa volt, aki berlini tettével eleget tett "a keresztesek koalícióját alkotó országok állampolgárainak megtámadására buzdító felhívásoknak".

hvg.hu/MTI Világ

Berlini támadás: azonosították a halott lengyel sofőrt

Ariel Zurawski a rendőrségi fénykép alapján azonosította unokatestvérét, akit holtan találtak a hétfő esti merénylet után a kamion vezetőfülkéjében. A lengyel állampolgárságú férfit valószínűleg lelőtték, de a sofőr meggyilkolásának körülményei még tisztázatlanok.

MTI Itthon

Megerősítik az itteni német és orosz követség őrzését

Papp Károly országos rendőrfőkapitány elrendelte Németország nagykövetségének és nagyköveti rezidenciájának folyamatos őrzését, valamint az Orosz Föderáció nagykövetségének megerősített, fokozott őrzését – jelentette be Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közrendvédelmi főosztályvezetője.

hvg.hu Világ

Merkel kimondta, hogy terrortámadásról van szó

A német kancellár óvatosan fogalmazott, de kimondta, hogy terrortámadás volt a hétfő esti berlini merénylet. A gyanúsított egyelőre egy fiatal pakisztáni menekült, de sajtóértesülések szerint nem ő az igazi elkövető, és a német rendőrség sem erősítette meg, hogy ő lenne az.

hvg.hu Gazdaság

A pénz nem ijedt meg a terrortól

Olcsón megúszták a világ tőzsdéi a tegnap estét: hiába vártak az elemzők is nagyobb eséseket a mai tőzsdenyitásra, egyelőre úgy tűnik, rácáfoltak a várakozásokra.

1
5 6 7 8 9
23

A címlapról ajánljuk