hvg.hu Világ

Betiltotta az Iszlám Állam a külföldi tévécsatornákat

Nem szeretnék az Iszlám Állam vezetői, ha a harcosaik és az elnyomásuk alatt élő népek nézhetnék a terrorszervezet kegyetlenségeit bemutató tévéműsorokat, ezért törvényben tiltották be a külföldi csatornákat. Egyben utasították a katonáikat, hogy minden egyes otthonban semmisítsék meg a műholdas vevőkészülékeket – írja a The Daily Mail.

hvg.hu Világ

Újabb tabut döntenek meg a melegekkel kapcsolatban Franciaországban

A melegek is adhatnak vért a következő évtől Franciaországban – jelentette be az egészségügyi miniszter szerdán Párizsban. Marisol Touraine szerint a véradás a nagylelkűség, az állampolgári felelősség egyik megnyilvánulása, amit nem befolyásolhat a donor szexuális beállítottsága.

Seres László Publicisztika

Seres: Übü király miatt zárva

A rezsim futószalagon gyártja teljes fölösleges, a polgárok napi, privát életébe beavatkozó döntéseit. A boltok nyitvatartásáról, a magánnyugdíjakról, az egészségügyről, gyerekeink iskoláiról és tankönyveiről. Hogy miért? Ők sem tudják.

MTI Világ

Tilos energiaitalt eladni novembertől a fiataloknak Litvániában

A világon elsőként Litvániában betiltották energiaitalok eladását fiatalkorúaknak. 200-tól 400 litáig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok, akik megsértik a november 1-jével életbe lépett jogszabályt. Kétszáz litára megbüntethetik azt a magánszemélyt is, aki fiataloknak vásárol energiaitalt.

MTI Autó

Újra zöld lámpát kapott Németországban a taxisok mumusa

Két héttel elrendelése után a frankfurti tartományi bíróság feloldotta kedden az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás működését betiltó végzést. Utóbbit augusztusban hozták, sürgősséggel. A törvényszék indokolatlannak találta az Uber működésének azonnali betiltására benyújtott keresetet. Az Uber tehát folytathatja tevékenységét Németországban addig, amíg rendes bírósági eljárásban a felperesnek sikerül elérnie betiltását. A tilalom megsértése alkalmanként 250 ezer eurós bírságot jelentett volna az Ubernek.

MLF Itthon

Az RTL Klub és a TV2 a rezsiháború új célpontja

Megtiltaná Lázár János, hogy a két nagy kereskedelmi tévétársaság pénzt kérhessen a kábelszolgáltatóktól az RTL Klubért és a TV2-ért – legalább is átmenetileg. Pedig mindkét cég ezzel szerette volna ellensúlyozni a reklámpiac zsugorodását, illetve a reklámadó miatt kieső bevételeiket így pótolta volna. A tiltás átmeneti, mert a kormány arra készül, hogy ő határozza meg a díjszedés szabályait.

MTI Shake

Két évig tilos lesz vadászni Albániában

Mindenféle állat vadászatát betiltották két évre Albániában, hogy megvédjék a teljes kipusztulástól az ország vészesen gyérülő vadászható állatfajait.

hvg.hu Gazdaság

Letiltják a brókereket a chatelésről?

Amerikai nagybankok azt tervezik, hogy brókereiket eltiltják a kereskedési rendszerek chatszobáinak használatától. A chatszobák ugyanis a szabályozó hatóságok látókörébe kerültek, mivel az utóbbi időkben piactorzító lépéseket és manipulációkat egyeztethettek le a bankárok ezeken a csatornákon keresztül.

MTI Világ

Svájc egyes részein betiltanák a burkát

A dél-svájci Ticino (Tessin) kantonban a lakosság 65 százaléka a burka - a nők arcát elfedő muzulmán lepel - nyilvános helyeken való viselése ellen foglalt állást a vasárnapi helyi népszavazáson.

hvg.hu Gasztro

Túl büdös volt, kitiltották

Ázsia nagy részén tilos taxit vagy tömegközlekedési eszközt használni, ha durian van nálunk. A megosztó illattal megáldott gyümölcs fogyasztása egy szemléletes hasonlat szerint olyan érzés, mintha a világ legédesebb eprét majszolnánk egy mobilvécé belsejében ücsörögve.

MTI Világ

Tilos lesz luxuscikkeket reklámozni Kínában

Megtiltották Kínában a luxuscikkek ajándékozására ösztönző rádió- és tv-reklámokat, mindeközben a pazarló, hivalkodó életmód elleni kampány következményeként a drága szállodáknak és éttermeknek jelentősen visszaesett a forgalma - derült ki csütörtöki kínai médiajelentésekből.

hvg.hu Gazdaság

Az EU betiltaná, nálunk épp most izzítják a mentolos cigit

Sajtóértesülések szerint a mentolos és a vékony, úgynevezett slim cigaretták betiltását irányozza elő az Európai Bizottság (EB) egy készülő javaslata. Magyarországon érdekes módon az egyik nagy nemzetközi gyártó épp most "csempészi" vissza mentolos brandjét.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk