hvg.hu Itthon

"A túlélésre kérek lehetőséget" - rendőr pereli a BRFK-t

Beperelte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) egy XV. kerületi rendőr, miután nem engedték számára, hogy másodállásban egy budaörsi iskola objektumőre legyen. A tárgyaláson elhangzott, a főkapitányságon a másodállás vállalásának tiltása általános gyakorlat.

MTI Itthon

Tilos lesz felszólalniuk a lakosoknak az egri közgyűlésben

A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok, erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen. Az ülés megkezdésével egy időben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egri csoportjának szervezésében 20-30 ember tüntetett a Városháza épülete előtt az előterjesztés ellen.

MTI Plázs

Jön a cigi- és energiaitalstop Bulgáriában

Szigorítják a dohányzást Bulgáriában: június 1-jétől nem lesz szabad rágyújtani nyilvános helyeken, így a bárokban és az éttermekben sem. Az erről szóló törvényt szerdán fogadta el a szófiai parlament.

MTI Tech

Megnehezítené az EU az iráni internetes cenzúrát

Az Európai Unió tagállamai tiltólistára tették Irán legnagyobb kibernetikai cenzorának számító vállalatait, és megtiltották, hogy bárki is olyan technológiát adjon el az ázsiai országnak, amellyel ellenőrizhető az internet - közölte hétfőn az EUobserver című brüsszeli hírportál.

MTI Sport

Nem tetszik Navracsicsnak a kézilabdás Himnusz-stop

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter illetve Porga Gyula veszprémi polgármester is elfogadhatatlannak tartja az Európai Kézilabda Szövetség rendelkezését, mely nem engedélyezi klubrendezvények előtt a himnuszok lejátszását, eléneklését. A két politikus levelet írt a szövetségnek, amelyben magyarázatot kértek arra, miért nem lehet Himnuszt énekelni a kézilabda-mérkőzések előtt.

MTI Világ

Leállította iráni olajimportját több európai ország

Belgium, Csehország és Hollandia leállította az Iránból származó olajimportot, Görögország, Spanyolország és Olaszország pedig csökkentette vásárlásait - közölte hétfőn az Európai Bizottság egyik szóvivője.

MTI Gazdaság

Nem fizethetik meg az uniós gázkibocsátási adót a kínai légitársaságok

A kínai kormány megtiltotta az ország légitársaságainak, hogy az Európai Unió által előírtaknak megfelelően díjat fizessenek széndioxid-kibocsátásuk után - jelentette a kínai média hétfőn. A döntést a polgári légügyi hivatal hozta nyilvánosságra, közleményben. A társaságok a kormány engedélye nélkül még fuvardíjat és más díjakat sem emelhetnek.

MTI Gasztro

Kebabválság robbant ki Toszkánában

Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában. Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk