MTI Gasztro

Kebabválság robbant ki Toszkánában

Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában. Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".

MTI Plázs

Durván szigorítanak: jaj az orosz dohányosoknak

A dohányzás visszaszorítására újabb drákói intézkedéseket készít elő az orosz kormány: 2014-től meg akarják tiltani a pöfékelést egyebek között a közlekedési eszközökön, de még a pályaudvarok és a repülőterek környékén is.

MTI Itthon

A kukázás betiltásáról a lakók döntenek majd a Józsefvárosban

A hajléktalanokkal kapcsolatos helyi népszavazás végeredményéig biztosan hatályban marad az a rendelet, amely szerint szabálysértésnek minősül a kukázás – közölte Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester szerdán az ombudsman előző napi állásfoglalására reagálva.

MTI Világ

Zárt övezet a fukusimai atomerőmű 20 kilométeres körzete

A tiltó rendelkezés pénteken 0 órakor lép életbe. Ettől kezdve hatósági engedély nélkül nem szabad belépni az övezetbe. A rendelkezés megszegőit megbüntetik, de ennek módjáról és mértékéről még nem tettek említést az illetékesek.

MTI Világ

Brüsszel kitiltaná a kínai gyógyszereket az EU-ból

Egy április végén hatályba lépő közösségi irányelv-módosítás következtében május elsejétől eltűnhetnek a tradicionális kínai gyógyszerek és gyógynövények az Európai Unió (EU) tagországainak polcairól.

MTI Társadalom

Betiltották az alkoholfogyasztást Zalaegerszeg közterületein

Május közepétől tilos lesz alkoholt fogyasztani Zalaegerszeg közterületein, a rendelet megszegője pénzbírsággal, elzárással vagy közérdekű munkával büntethető - közölte Balaicz Zoltán alpolgármester pénteken a városi közgyűlés előző napi döntését ismertető sajtótájékoztatón.

MTI Plázs

A demográfiai helyzeten javítanának a dohányzás tiltásával

A zárt légterű nyilvános helyeken történő dohányzás megtiltását célzó törvénymódosító javaslat célja, hogy a leszokásban nyújtson segítséget; a jogszabállyal az ország demográfiai helyzetén szeretnének javítani - mondta Heintz Tamás fideszes képviselő, a javaslat egyik előterjesztője kedden hajnalban a parlamentben.

Hírszerző/FH Világ

Srí Lankán betiltanák a miniszoknyát

Srí Lanka kormánya fontolgatja, hogy betiltják a szigetországban a miniszoknyák nyilvános viselését - közölte hétfőn Srí Lanka kulturális minisztériuma. A tiltás az után merült fel, hogy több szervezet és csoport is a túl sokat mutató rövid szoknyák betiltását követelte.

MTI Gazdaság

Energiaszektor: törvényi tiltás a különadók áthárítására

A kőolaj világpiaci árának emelkedésével nőne a bányajáradék, és törvényben tiltanák meg az energetikai cégekre kivetett különadók továbbhárítását a fogyasztókra - olvasható ki az egyes energetikai témájú törvények, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvénymódosító javaslatból.

MTI Világ

Nobel-békedíj: Hitlert és Hruscsovot idézi a kínai tiltás

Kína nem az első állam, amelyet feldühít az egyik állampolgárának ítélt Nobel-békedíj. De olyan viharos felháborodással a náci és a szovjet rezsimek óta nem támadták a Nobel Bizottság döntését, ahogy most Peking támadja a bebörtönzött ellenzéki, Liu Hsziao-po kitüntetését.

MTI Világ

Ahol tilos a mobiltelefonálás hajadonoknak

Eltiltotta a mobiltelefonoktól a férjezetlen nőket egy indiai önkormányzat, hogy megnehezítse a különböző kasztokhoz tartozó - és ezért az ottani felfogás szerint egymáshoz nem illő - szerelmesek kapcsolattartását.

hvg.hu Vállalkozás

Hatvanezer építőipari cégnek vonhatják be az engedélyét

Bár egy tavalyi rendelet értelmében elvileg január 31-ig valamennyi hazai építőipari vállalkozásnak regisztráltatnia kellett volna magát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK), számos cég még nem tett eleget ennek a kötelezettségének. Akik nem tettek eleget a nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek, azokat nemcsak megbírságolják, de az MKIK akár el is tilthatja őket a tevékenység gyakorlásától.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk