MTI Itthon

Jönnének haza a magyarok Tunéziából

Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 aktuális csatorna munkatársai szombaton, beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak és szeretnének hazajönni, de a repülőterek zsúfoltak.

MTI Világ

Megkarszalagoznák a turistákat Thaiföldön

A személyazonosításra szolgáló karszalagot azért vezetné be az idegenforgalmi tárca, mert elképzelésük szerint így nagyobb biztonságban tudhatnák a turistákat. Thaiföldön kívül is nagy port kavart az a szeptember közepi eset, amikor meggyilkoltak két brit turistát Koh Taón.

MTI Világ

Öt napja nem találnak két turistát Indonéziában

Az indonéziai mentőcsapatok az ötödik napon is sikertelenül kutattak a két spanyol turista után, aki a Kelet-Indonéziában zátonyra futott kirándulóhajóról tűnt el a múlt hétvégén - közölte az EFE spanyol hírügynökség csütörtökön az indonéz katasztrófavédelmi szóvivőre hivatkozva.

MTI Gazdaság

Özönlenek a turisták Budapestre

A budapesti kereskedelmi szálláshelyeken 1 millió 550 ezer vendég szállt meg az idei év első hat hónapjában, a tavalyinál 4,5 százalékkal több – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Közép-magyarországi tájékoztató című friss kiadványából.

hvg.hu/turizmus.com Kult

Múzeumok és eurók

Az olasz nagyvárosokban egyre emelkedik a múzeumi belépők ára. Milánó és Firenze után most már Róma is drágábban enged a műkincsei közelébe.

MTI Világ

Kétszer is fizetniük kell majd az Egyiptomba utazóknak

Az Egyiptomból hazautazó külföldi turistáknak fejenként 25 dollárt, azaz 5500 forintot kell majd fizetniük a kairói repülőtéren, hogy elhagyhassák az országot - adta hírül szerdán az al-Ahrám című napilap internetes oldalán, idegenforgalmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

MTI Plázs

Ellepik Dubrovnikot a turisták

2013-ban közel 1,3 millió turista több mint 6,1 millió vendégéjszakát töltött a déldalmát városban és térségében.

MTI Gazdaság

Puszta-túrával már kevés turistát lehet megetetni

Egyre több turista érkezik Magyarországra, de ők már inkább az online foglalást részesítik előnyben, így az utazásszervező irodák a hortobágyi túráikkal már nem profitálnak belőlük – írja keddi számában a Világgazdaság.

MTI Világ

Nem javasolja Németország az utazást Kelet-Ukrajnába

A jelenleg ott tartózkodó német utazóknak is a távozást javasolja a német külügy. "Irreguláris fegyveres csapatok" által felállított ellenőrzési pontok és útakadályok nehezítik a külföldiek életét is Kelet-Ukrajnában - hívták fel a figyelmet.

hvg.hu Itthon

Ciki turistacsapdák Budapesten: ezt nézték főműsoridőben a hollandok – videók

Álkoldusok, hamis pénzzel és telefonnal csencselők, lehúzós lányok – ilyen csalókkal találkoztak Budapesten egy holland tévéműsor készítői, akik rejtett kamerával leplezik le, hogyan verik át a turistákat egyes városokban. A Magyarországon forgatott epizód vasárnap került adásba az egyik országos kereskedelmi televízióban, és egyáltalán nem festett jó képet a fővárosról. A holland nyelvű videókból nyelvtudás nélkül is gyorsan kiderül, hogyan működnek a budapesti turistacsapdák.

MTI Plázs

Orosz turistáktól lehet hangos a prágai szilveszter

Körülbelül 200 ezer, vagyis a tavalyinál 5 százalékkal több külföldi turista tölti az idei szilvesztert Csehországban. A turisták 70 százaléka Prágában ünnepli az új évet – közölte kedden a Mag Consulting tanácsadó társaság az idegenforgalmi irodák és a szállodák szövetségének adataira hivatkozva.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk