hvg.hu Itthon

Ciki turistacsapdák Budapesten: ezt nézték főműsoridőben a hollandok – videók

Álkoldusok, hamis pénzzel és telefonnal csencselők, lehúzós lányok – ilyen csalókkal találkoztak Budapesten egy holland tévéműsor készítői, akik rejtett kamerával leplezik le, hogyan verik át a turistákat egyes városokban. A Magyarországon forgatott epizód vasárnap került adásba az egyik országos kereskedelmi televízióban, és egyáltalán nem festett jó képet a fővárosról. A holland nyelvű videókból nyelvtudás nélkül is gyorsan kiderül, hogyan működnek a budapesti turistacsapdák.

MTI Plázs

Orosz turistáktól lehet hangos a prágai szilveszter

Körülbelül 200 ezer, vagyis a tavalyinál 5 százalékkal több külföldi turista tölti az idei szilvesztert Csehországban. A turisták 70 százaléka Prágában ünnepli az új évet – közölte kedden a Mag Consulting tanácsadó társaság az idegenforgalmi irodák és a szállodák szövetségének adataira hivatkozva.

MTI Plázs

Nem tartja már olyan veszélyesnek Egyiptomot a külügy

A Külügyminisztérium enyhített az Egyiptomra vonatkozó utazási ajánlásain. Eddig nem ajánlotta, hogy a magyar turisták felkeressék az észak-afrikai országot, most viszont visszasorolta a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába.

MTI Plázs

Vigyázzon, ha Rómába megy, kizsebelhetik!

Hozzávetőlegesen 3500 zsebtolvaj van Rómában, különösen a központi pályaudvaron és a főbb turistalátványosságok környékén kell óvatosnak lenniük az olasz fővárosba látogatóknak – figyelmeztetett a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

MTI Világ

Turisták rekedtek a Mount Everest alaptáborában

Egy hirtelen érkezett nagy hóvihar miatt 86 turista, köztük 13 külföldi rekedt hétfőn a világ legmagasabb hegyének, a Csomolungmának mintegy 5200 méter magasságban lévő térségében - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség.

hvg.hu Plázs

Karácsonyozzon Észak-Koreában!

Nagy-Britanniában évről évre többen választják úti célként a titokzatos és egzotikus Észak-Koreát, így akár az új évet is köszönthetjük náluk – írja a Telegraph.

MTI Világ

Szellőztetéssel vonzanának több turistát Pekingbe

Több mint 14 százalékkal csökkent a turisták száma Pekingben az év első felében, 2012 első hat hónapjához képest. A főváros megkezdi 72 órás ingyenes tranzitvízumának népszerűsítését és a levegő minőségének javítását - adták tudtul az önkormányzat illetékesei egy hétvégi konferencián.

MTI Plázs

Főiskolásokhoz fordulhat a meglopott külföldi

A korábbi évekhez hasonlóan az idén nyáron is főiskolások segítik a rendőrség munkáját a turisták által kedvelt Tisza menti településeken – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI Világ

Két szlovák hegymászót is megöltek a Nanga Parbatnál

Két szlovák állampolgár is volt a között a kilenc külföldi hegymászó között, akit Pakisztán északi részén öltek meg fegyveres támadók - jelentette hétfőn a SITA szlovák hírügynökség, a Svit24 ukrán televízió közlésére hivatkozva.

hvg.hu Kult

Megvan, mi váltja fel a Margitszigeten a homokzsákokat

A Duna áradása a turisták által látogatott intézmény működését is korlátozza – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely közleményben foglalta össze röviden, mely szolgáltatások, múzeumok és hotelek működnek továbbra is az ár levonulása alatt. A most átmenetileg nem üzemelő Margisztigeti Szabadtéri Színpad első előadását – a Spartacus című balettet – június 28-án tartják meg.

MTI Itthon

Turistákat mentettek a tűzoltók Bélapátfalván

A Heves megyei Bélapátfalva fölé magasodó Bélkövet megmászó turistákat kellett menteniük a tűzoltóknak vasárnap, miután a kirándulók a mészkősziklán rekedtek - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

MTI Világ

Eltűnt Máltán öt turista

Öt eltűnt francia turistát, köztük egy 15 éves fiút keresnek a hatóságok - vált ismertté a máltai kormány keddi közleményéből.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk