MTI Világ

Rejtélyes mérgezéstől haltak meg turisták Thaiföldön

Rejtélyes körülmények között meghalt turisták ügyében nyomoznak a thaiföldi hatóságok; az eddigi eredmények szerint az öt külföldi halálát mérgező vegyi anyagok, valószínűleg növényirtó szerek okozhatták, amelyekkel a hoteljeikben kerülhettek kapcsolatba.

MTI Kult

Sok boltos átveri a turistákat Karlovy Varyban

Megkárosítja a vevőket, a vendégeket a boltosok, illetve a vendéglősök majdnem fele Karlovy Varyban - állítja a cseh fogyasztóvédelem (COI), amely a nemzetközi filmfesztivál idején fokozott mértékben ellenőrzi a kiskereskedelmet a nyugat-csehországi fürdővárosban.

hvg.hu Napi merítés

Helyek, ahova nem járnak a turisták

Unja már, hogy mindenki ugyanoda jár nyaralni? Szeretne valami váratlan, meglepő döntést hozni? Olyan helyre menne, ahová mások nem járnak? A Kívül tágasabb blogon olyan helyeket talál, ahová nem járnak turisták, vagy csak nagyon kevesen.

Tóth Sándor Gasztro

Milyen piacok vannak a Balatonnál?

Örvendetes módon egyre több piac nyílik a Balaton vonzáskörzetében. A gazdag választék kézműves, házi termékeket, természetes ízeket, sok színt és ötletet kínál a hazai és külföldi üdülővendégeknek, turistáknak. Ezúttal, a rövid idő alatt népszerűvé vált, hévízi piacra látogattunk el, s őszintén bevallva, mindennek ellen tudtunk állni, csak a kísértésnek nem.

MTI Gazdaság

Egy százalékkal több turista jött Magyarországra

Az első negyedévben 1 százalékkal több, 7,6 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, akiknek a fogyasztása 4 százalékkal, 208 milliárd forintra csökkent, eközben a külföldre látogató magyarok 133 milliárd forintot költöttek, 9 százalékkal többet, mint 2010 január-márciusában, így a negyedéves idegenforgalmi többlet 75 milliárd forintot tett ki, ami 21 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban.

Hírszerző/FH Gazdaság

Nehéz a vendéglátósok helyzete, de a német turisták segíthetnek

Az élelmiszerárak, a rezsiköltség és a minimálbér növekedése is sújtja a vendéglátósokat, az egy évvel korábbinál mégis 7,7 százalékkal több ilyen főtevékenységgel bejelentett vállalkozás működött itthon márciusban. Bár a magyar uniós elnökség mostanáig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a vendéglátó iparban, a közelgő nyári szezonban a német turisták felfuttathatják a forgalmat - olvasható a Gazdaság.hu-n.

hvg.hu Itthon

Elriasztják a külföldieket a BKV-ellenőrök

Menekülnének hazánkból azok a külföldi turisták, akiket balszerencséjük durva, rugalmatlan és cseppet sem segítőkész BKV-ellenőrök karmai közé vezetett. A külföldiek tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyelőre idén sincs megoldás az évtizedes problémára, ami rosszabb hírét kelti az országnak, mint a taxis hiénák és a lehúzós vendéglátósok együttvéve - írja a Blikk.

MTI Világ

Árvizek öntötték el Dél-Thaiföldet

Több ezer ember rekedt Thaiföld turisták által kedvelt déli szigetein a múlt hét óta tartó, 11 ember halálát okozó áradások miatt - közölték a thaiföldi hatóságok szerdán.

hvg.hu Napi merítés

Zseniális művészeti alkotások turisták fotóiból

Kíváncsi arra, hogy mi születik abból az évente több millió fotóból, melyet a világ nevezetességeinél készítenek? Corinne Vionnette svájci művész az internetről gyűjtötte össze a legnépszerűbb helyeken készített fényképeket, és eggyé olvasztotta őket - olvasható a Világutazó blogon.

MTI Gazdaság

Visszatértek a nyaralók Horvátországba

Mintegy 3 százalékkal nőtt tavaly a Horvátországba érkezett vendégek és vendégéjszakák száma, és kismértékben emelkedett a magyar vendégéjszakák száma is - derül ki a horvát statisztikai hivatal (Crostat) legfrissebb adataiból.

hvg.hu/MTI Világ

Magyarok Hurghadán: "kiürült a város, mindenki hazautazik"

Szombaton és vasárnap térnek haza az utolsó magyar turistacsoportok a Vörös-tenger partján fekvő Hurghadából, a hétvégi két chartergép teljesen tele lesz - mondta a hvg.hu kérdésére Emad Wakaa, a Best Reisen utazási iroda szír származású kihelyezett idegenvezetője.

MTI Világ

Turisták gyülekeznek a kairói repülőtereken

Egyre nagyobb számban gyülekeznek külföldi turisták Kairó fő repülőterén, hogy elutazhassanak az országból, miután a több napja tartó tüntetések heve nem látszik csökkenni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk