hvg.hu Itthon

Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha ők és a családjuk is elmegy szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte. Zsigó Róbert szerint igazolódott a Fidesz gyanúja, amely szerint valakik "rendszerűen visszaéltek" a párt nevével. A felvételről azóta kiderült, hogy álvideó.

hvg.hu Itthon

Választási csalás miatt feljelentést tesz az MSZP

A megismételt bajai időközi választáson a mobiltelefon és tűzifa felajánlása, illetve átadása az MSZP álláspontja szerint megvalósítja a választópolgárok anyagi juttatással történő befolyásolását, és ezzel a választás rendje elleni bűncselekményt.

MTI Itthon

"Az Amnesty International lépjen fel Bajnai internetes játéka ellen!"

A Fidelitas szerint az Együtt 2014 pár napja olyan online alkalmazást tett közzé, amelyben autók gázolnak el romákat a forgalmas úton, és amely kollektív módon megvesztegethetőnek bélyegzi a magyarországi cigányságot. Nem értik, az Amnesty miért "lapult" az ügyben.

MTI Itthon

Baja: tűzifaosztás és kampánycsendsértés miatt a hatóságokhoz fordul a baloldal

Több beadvánnyal fordul a hatóságokhoz a vasárnapi időközi választáson tapasztaltak miatt az Összefogás Bajáért: MSZP – Együtt-2014-PM – DK nevű jelölőszervezet. Mint mondták, nem céljuk, hogy megismételjék a választást. Baja fideszes polgármestere szerint "rendkívül szánalmas", hogy a baloldal nem képes elfogadni vereségét.

Kovács Áron Itthon

Ami ma csalás, jövőre gyakorlat lehet

Jobb, ha mindenki gyorsan hozzászokik a bajai időközi választáson tapasztalt "mozgósításhoz", hiszen 2014-ben három választást is úgy fognak levezényelni, hogy nem lesz kampánycsend. Ez pedig azt is jelentheti, hogy egyáltalán nem lesz jogsértő, ha ingajáratban szállítják a választókat, a szavazókörnél pedig valaki egy névsoron jegyzi, ki szavazott már.

hvg.hu Itthon

Index: nem óvja meg az ellenzék a bajai választást

Valószínűleg nem óvja meg a bajai megismételt időközi választás eredményét a baloldal – írja az Index.hu. Vasárnap kampánycsendsértés miatt újra kellett szavazni a bajai 32-es szavazókörben, amelyben újfent a fideszes jelölt győzött.

MTI Világ

Választási csalás Franciaországban: szavazókat szállítottak Marseille-ben

A "jelentős részvételre" hivatkozva meghosszabbította egy órával a választási hatóság vasárnap a dél-franciaországi Marseille-ben a kormányzó szocialisták polgármesterjelöltjéről rendezett előválasztás első fordulóját. A francia hírtelevíziókban egyes jelöltek szószólói arra panaszkodtak, hogy az egyik jelölt, Samia Ghali szervezetten szállította az elővárosokból az embereket a választóhelyiségekbe.

hvg.hu/MTI Itthon

Megsértette a Fidesz a választási szabályokat Baján

A Fidesz-KDNP a bajai kampányban megsértette a választási eljárásról szóló törvény alapelveit a településen köröző kampányautókról lejátszott hangfelvétellel - közölte a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság. A testület eltiltotta a pártot az ellenzéki jelöltet gyűlöletkeltőnek nevező felvétel használatától.

MTI Itthon

A Jobbik szerint kell a kampánycsend

A Jobbik átfogó törvénymódosítást kezdeményez a választási csalások megakadályozása érdekében, miután a bíróság kimondta, hogy Baján egy Fidesz által nyert körzetben választási csalás történt.

MTI Itthon

"Nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port"

Az MSZP reméli, a kormánypárt a vasárnapi megismételt bajai választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít" – mondta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője.

Kósa András Itthon

"Még nem tudjuk, küldünk-e megfigyelőket a választásokra"

Az európai szocialisták továbbra is figyelemmel kísérik a magyar belpolitikai fejleményeket, de nem akarnak állandó harcot a kormánnyal, így csak akkor bírálnak, ha súlyos okuk van rá – mondta a hvg.hu-nak Hannes Swoboda. Az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője egy uniós konferenciasorozat részeként látogatott Magyarországra.

MTI Itthon

MSZP-Együtt: ha a bíróság szerint csaltak, a bizottság szerint miért nem?

Az MSZP megyei elnöke szerint megkérdőjelezi a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság alkalmasságát, hogy a testület elutasító határozatot hozott a bajai önkormányzati választás miatt beadott MSZP-s fellebbezésre, amely alapján viszont a bíróság mégiscsak kimondta a választási csalást. A bizottság elnöke ezt vádaskodásnak nevezte, szerinte a bíróság más bizonyítékokat kaphatott meg, mint ők.

hvg.hu Itthon

Bizonyított csalás: meg kell ismételni a választást Baján

A bíróság helyt adott az Együtt-PM és az MSZP indítványának, egyetlen szavazókörben rendeltek el újboli voksolást. A döntés indoklásából kiderül: egyértelmű a szavazók szervezett szállítása, és az alkalmas volt a választók befolyásolására.

MTI Itthon

Bajai választási csalás: megérkezett a felülvizsgálati kérelem

Bírósági felülvizsgálati kérelem érkezett be a törvényben előírt határidőig, pénteken 16 óráig a bajai időközi önkormányzati választással kapcsolatban a területi választási bizottság másodfokú, elutasító határozata ellen – közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője, Ócsai Beatrix, hozzátéve, hogy a felülvizsgálati kérelemről a Kecskeméti Törvényszéknek 48 órán belül kell döntenie.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk