MTI Itthon

Marad a bajai választások végeredménye

A Bács-Kiskun megyei területi választási bizottság szerdán másodfokon helybenhagyta a bajai választási bizottság korábbi döntéseit, vagyis elutasította a voksolás végeredményét megkérdőjelező beadványokhoz kapcsolódó fellebbezéseket.

-W- Nyüzsi

Ez itt a praxis

Gyarló az ember, főleg ha a Magyar Nemzetnél kell dolgoznia szegénynek.

hvg.hu Itthon

Egy bajai szavazókört kellett megtolni a Fidesz-győzelemhez

A Baja környéki tanyavilágból érkező szavazók segítették győzelemhez vasárnap a Fidesz jelöltjét, a részletes szavazóköri eredmények ezt egyértelműen megmutatják. A választáson alulmaradt ellenzéki pártok szerint csalás történt, mivel autóval szállították a helyi romákat, és a nevezetes szavazókör részvételi adatai valóban kiemelkedőek lettek. A cigány szavazók toborzásának nagy hagyományai vannak Magyarországon, nem ez volt az első választás, amit így nyert meg valaki.

hvg.hu Itthon

Bejáratott választási csaló segítette Baján a fideszes jelöltet

Az állítólagos bajai választási csalásról szóló videón ugyanaz a Lungo Drom-os politikus szerepel, aki korábban egy kiszivárgott hangfelvételen részletesen elmagyarázta, hogyan láncszavaztatta Kiskunfélegyházán a választókat a fideszes jelölt mellett. Ajtai Tibor Baján azt mondta segítőjének: "akár ötvenszer is fordulhat", akkor sem követ el törvénytelenséget. Állítólag egy romákat fenyegető BMW-s miatt érkezett Bajára.

hvg.hu Itthon

"Akár ötvenszer is jöhetsz" – itt van az Együtt-PM videója az állítólagos választási csalásról

Az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje néhány tucat szavazattal maradt alul a fideszes jelölttel szemben a bajai időközi választáson. Az ellenzéki pártok megóvták a választás eredményét, mert szerintük történtek gyanús jelenségek. Állításukat videókkal is illusztrálták. Úgy tűnik, a fideszes jelölt abban a körzetben nyerte meg a választást, ahol a visszaélések történhettek.

hvg.hu/MTI Itthon

Fidesz: kizárt az érdemi választási csalás

A választási eljárási törvényben rögzített biztonsági garanciák kizárják az olyan választási csalásokat, amelyek érdemben befolyásolhatnák a szavazás eredményét – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

nyüzs Nyüzsi

A Fidesz elismerte: Gyurcsány és Bajnai ördögi tervéből született Orbán kétharmada!

A Nemzeti Választási Iroda vezetője gyakorlatilag bejelentette, hogy munkatársaival szervezett csalásra készül 2014-ben. Aztán azt jelentette be, hogy mégsem, vagy nem annyira. A Fidesz pedig természetesen Portik Tamás, Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ördögi négyesét húzta elő. Ezek a férfiak a Fidesz szerint már 2010-ben is manipulálták a választást.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

El lehet-e csalni a választásokat a határon túlról?

Elősegíthet-e egy esetleges választási csalást a határon túli magyarokra vonatkozó statisztikák eltitkolása? Mekkora veszélyt jelent a külhoni állampolgárokra, hogy a magyar állam a választások előtt hónapokig levelezget velük? Egyáltalán érdemes-e energiát ölni egy olyan csalásba, amely rájuk épít? Az elmúlt hetekben számos legenda kapott lábra, utánajártunk, van-e alapja a suttogó propagandának. Egyelőre a Fidesznek sincs ötlete a maga állította csapda kikerülésére.

hvg.hu Itthon

MN: visszavonják a választási csalásra módot adó törvényjavaslatot

Visszavonja előterjesztője a állampolgársági törvény módosításáról szóló javaslatot, amely alapján el lehetne titkolni, hogy mely országból hányan kértek és kaptak, illetve nem kaptak magyar állampolgárságot. Az ellenzék szerint ez megágyazott volna a választási csalásnak.

MTI Itthon

Fidesz: "soha nem volt szükségünk tisztességtelen módszerekre"

A Fidesznek soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon, ellentétben a baloldallal, amely a választópolgárok megkérdezése nélkül önkényesen tette a miniszterelnöki székbe Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont - közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója szombaton az MTI-vel.

MTI Itthon

Feljelent az MSZP a kiskunfélegyházi hangfelvétel miatt

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezete feljelentést tesz választási csalás gyanúja miatt, valamint Kapus Krisztián polgármesterrel szemben bizalmatlansági indítványt nyújt be - közölte Garai István Levente MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselő pénteken a kiskunfélegyházi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Hangfelvétel: romák láncszavaztatásáról beszél egy helyi vezető

Kapus Krisztián fideszes polgármester győzelme érdekében tizenegy autóval szállították láncszavazni a kiskunfélegyházi romákat a 2010-es önkormányzati választáson – erről beszélt egy hangfelvételen Ajtai Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Fidesz választmányi tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke, írja az atv.hu. Az Együtt 2014 feljelentést tett az ügyben választási csalás gyanúja miatt.

sabater Nyüzsi

Az ellenzék öngyilkossága

Ha a magyar ellenzék pártjai felfognák a helyzet súlyosságát, mást sem csinálnának, mint botrányt a választási rendszerből. Ehelyett az ellenzék pártjai magukkal vannak elfoglalva, aminél kedvezőbb helyzetet a kormány számára el sem lehet képzelni.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk