MTI Itthon

Mégsem lesz megismételt szavazás Tiszavasváriban

A megyei területi választási bizottság szerint nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson, ezért a két kifogásolt választókerületben a vasárnapi eredmények a véglegesek - közölte a bizottság döntését a területi választási iroda vezetője szerdán az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

A polgármester szervezi a Jobbik járőrözését Tiszavasváriban

„Civil megfigyelőket” küldene a Jobbik járőrözni Tiszavasváriba, a vasárnapi választások idejére, mivel azt állítják, tudomásuk van róla, hogy ellenfeleik „választási csalásra készülnek”. Választási szakértő szerint a feltűnő járőrözés kimerítheti a kampánycsend-sértés fogalmát, de a Jobbiknak talán pont ez lehet a célja.

Kovács Áron-Kósa András Itthon

Ki csalt jobban: az MSZP, a Fidesz vagy mindkettő?

A Fidesz és az MSZP is élt szabálytalan eszközökkel a korábbi parlamenti és önkormányzati választásokon is – mondta a hvg.hu-nak egy korábbi többszörös kampányfőnök Kósa Lajos kijelentésével kapcsolatban, mely szerint a szocialisták 2002-ben és 2006-ban is választási csalást követtek el.

MTI Világ

Nagymértékű választási csalás volt Romániában

Az államfő leváltásáról rendezett júliusi népszavazáson csaknem 120 ezer többes szavazás történt - közölte a román Állandó Választási Hatóság (AEP), amely szerint csaknem 50 ezer nem létező személyi számmal leadott voks is bekerült az urnákba.

hvg.hu Itthon

Regisztrációs terv után listákat kérnek egymáson számon a pártok

Nem lehet összemosni a „Kubatov listákkal” a legálisan, beleegyező nyilatkozat útján gyűjtött adatokat – mondták a hvg.hu-nak az ellenzéki pártok politikusai. A Fidesz pártigazgatója a köztévében azt mondta, ha van „Kubatov-lista”, lennie kell „Mesterházy-listának” és „Vona Gábor listának is”.

hvg.hu Napi merítés

Regisztrációs sakkparti a szavazókért

A regisztrációhoz kötött választás legnagyobb problémája, hogy azok ellen az anomáliák és visszaélések ellen, amelyeket ki akar szűrni, most is megvannak a jogi eszközök. Felesleges teher lesz csak, ahol a trükközés megakadályozása éppen olyan nehéz lesz, mint eddig a választásokon volt - írja az Örülünk Vincent blog szerzője.

MTI Világ

Megfigyelők szerint csaltak az orosz választásokon

Nemzetközi megfigyelők szerint komoly problémák voltak az orosz elnökválasztás tisztaságával; az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetének képviselői Moszkvában sajtótájékoztatón mondták el kifogásaikat. A magyar Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter, aki szintén megfigyelőként volt jelen, úgy fogalmazott: a választás szabad volt, de tisztasága megkérdőjelezhető több esetben.

MTI Világ

Putyin hívei is tüntetni akarnak szombaton

Ellentüntetést szervez Moszkvában szombatra, a Vlagyimir Putyinnal szemben készülő nagy ellenzéki tiltakozás napjára az orosz kormányfő elnökjelöltségét támogató nacionalista pártszövetség. A választási csalások elleni tiltakozásul korábban megtartott két ellenzéki megmozduláson tízezrek vettek részt decemberben.

MTI Világ

Választási csalások ellen tüntettek Kazahsztánban

Az ellenzék több száz híve tüntetett szombaton Kazahsztán legnagyobb városában, Almatiban a januári választások eredménye és a zsanaozeni olajmunkások decemberi sztrájkjának brutális leverése ellen.

MTI Világ

Orosz választások: nem létező szavazókra bukkantak

Hatezer nem létező polgár szavazatát is beszámították a Moszkva közeli Vlagyimirban a tavaly decemberi parlamenti választásokon, az ügyben bűntető eljárást indítottak - közölte szerdán az illetékes orosz nyomozóhatóság.

MTI Világ

Tízezrek tüntettek Putyin ellen

Békésen ért véget a moszkvai Bolotnaja téren a választások és a hatalom elleni tüntetés, a tiltakozók az engedélyezett idő lejárta után elhagyták a helyszínt. A szervezők szerint 80 ezren tüntettek, a rendőrök 20 ezresre becsülték a tömeget.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk