hvg.hu Élet+Stílus

Videó: A római vaddisznóhelyzet még a budapestinél is látványosabb

Miközben szinte minden egyes budapesti kutyasétáltatóra ráijesztő bekerül a hírekbe, jó látni, hogy más nagyvárosokat sem hanyagolnak az állatok: az alábbi videó Róma északnyugati részén készült, és tényleg olyan, mintha a vaddisznócsorda farkcsóválva kéredzkedne be a kocsiba, vagy házi disznónak ajánlkozna fel éppen. Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a római Insugherata városrész kábé olyan, mintha nálunk a budai hegyekben történt volna az eset, és a közeli természetvédelmi területről vándorolhattak át az állatok.

hvg.hu Gazdaság

A lengyelek is kerítést építenének

Kerítést húznának fel a lengyelek a keleti határon, az 1200 kilométeres, két méter magas „határzár” lenne a világ leghosszabb kerítése. A lengyelek a sertéspestis megállítása miatt tervezik az építkezést, de még vitatkoznak rajta

MTI Shake

Elkanászodtak a vaddisznók a Dunakanyarban

Több lakossági panasz érkezett az elmúlt időszakban a Pest megyei, főként a Dunakanyarban lévő települések önkormányzataihoz a belterületi kertekben megjelenő vaddisznókról, a gondot több helyen kilövéssel orvosolják - tudta meg az érintett városok hivatalos közleményeiből, a Pilisi Parkerdő Zrt.-től, illetve a rendőrségtől.

TV2/Tények Itthon

A sírokon ugrálnak a szarvasok Tolnában

Mindent lerágnak, és ezzel hatalmas károkat okoznak a szarvasok és a vaddisznók a Tolna megyei Miszlán - hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A helyiek tehetetlenek, kártérítést pedig nem kapnak.


A címlapról ajánljuk