MTI Tech

Már valóság a térbeli videojáték, terjedhetnek a 3D-tévék

Miközben a mozikban egyre több animációs filmben - G-Force, vagy a Jégkorszak 3 - látható a professzionális háromdimenziós grafika, addig a videojátékokban is hasonló 3D-s technológiával próbálkoznak a fejlesztők és a filmes guruk egymással együttműködve. A csúcstechnológiát használó játékok gyakran a 3D-s filmek adaptációi.

MTI Tech

A számítógépes játékosok fele nő

A számítógépes és videojáték sokak szerint hagyományosan a férfiak szórakozása, egy friss kutatás azonban arról számol be, hogy a konzoljátékosok 28 százalékát a nők alkotják.

hvg.hu Tech

Amerika inkább játszik, hanyagolja a mozikat

Az NPD Group kutatócég által végzett felmérés szerint Amerikában egyre többen játszanak számítógépes- és konzoljátékokkal, ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebben járnak mozikba - adta hírül a Gamasutra játékportál.

hvg.hu Tech

Videojátékból készítettek olcsó digitális táblát egy csepeli iskolában

A korszerű, digitális taneszközök használata nem mindig csak pénz kérdése. Egy csepeli általános iskola matematika-, fizika- és informatika-tanárnője addig nem nyugodott, amíg – a pénz híján reménytelennek tűnő interaktív tábla beszerzése helyett – maga el nem készítette az iskola első digitális tábláját.

MTI Tech

A videojátékok sok mindent fejlesztenek

Ösztönzik a számítógépes videojátékok a gyermekek kreativitását, újítóképességét és együttműködési készségét, miközben az erőszakos magatartással nincs egyértelműen bizonyítható kapcsolatuk - véli egy európai parlamenti jelentéstervezet, amelyet Brüsszelben szavazott meg az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottsága.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk