hvg.hu Tech

TOP 10: Ezek minden idők legdrágább videójátékai

Egyes videójátékok fejlesztése már többe kerül, mint a legnépszerűbb hollywoodi filmek gyártása, a Statista révén pedig megvan a lista az eddigi 10 legdrágább játékról. Nemrég trónfosztás történt az élen.

hvg.hu Vállalkozás

A mi gyerekeink maradnak a fakockánál

Magyarországon 30-40 milliárd forintra becsülik a hagyományos játékok éves forgalmát, ennek alig harmada - szintén iparági becslések szerint 13 milliárd forint - a videojátékok piaca. A hagyományos játékok piacán azonban új trendek jelentek meg, melyek erősítik a szektorban elfoglalt pozícióját.

hvg.hu Plázs

Már sütőben a legjobb medveszimulátor – videó

Mézet csenhetünk, erdei állatokat üthetünk agyon vagy csak egyszerűen elmehetünk téli álmot aludni – már megleshető a világ elsőszámú, egyelőre fejlesztési stádiumban járó medveszimulátora.

hvg.hu Tech

Olcsóbb lesz az Xbox One

Meghajlott a felhasználók akarata, de főleg a a konkurens első körös győzelme előtt a Microsoft: csökkentik az Xbox One európai árát, és egy ingyen játékot is adnak hozzá.

Papós Tamás Tech

Videójáték-csatornát indított a magyar YouTube-sztár

Hazánk egyik legnépszerűbb YouTube-csatornája, a Hollywood Hírügynökség filmkritikusa, Szirmai Gergely egy barátjával együtt elindította a GameDay Iroda csatornáját, amely a legérdekesebb videójátékokat veszi górcső alá.

MTI Tech

Időseknek fejlesztettek ki videojátékot

Javítja az idősek korral romló mentális képességeit, köztük a többféle feladat megoldását egy időben az a speciális a számítógépes videojáték, amelyet a San Franciscó-i székhelyű Kaliforniai Egyetem kutatói fejlesztettek ki, és a Nature című tudományos folyóirat szerdán megjelent számában mutattak be.

hvg.hu Tech

Orbán videójátékban lövi szitává az alkotmányt

A negyedik alkotmánymódosítás a Lazacz nevű bloggert is megihlette, videójátékában - a nagy klasszikus, a Space Invaders mintájára - sáncok mögé bújva kell a közeledő ellenséget megtizedelni. Lazacz verziójában azonban Orbán Viktor lövöldöz a fedezék mögül az egyre közelebb menetelő jogszabályokra. A geg azzal mutat összefüggést, hogy az alkotmánymódosítás ellen tiltakozók egyik jelszava az volt, hogy "Az alkotmány nem játék".

hvg.hu Tech

A boldogság egyik érdekes titka

Az Észak-karolinai Egyetem kutatói az OrientPress beszámolója szerint egy érdekes megállapítást tettek: azoknak a felnőtteknek, akik sokat videojátékoznak, általában pozitív életszemléletük van és boldogabbak, mint kortársaik.

hvg.hu Tech

Különleges játék a Disneytől

A Disney a héten jelentette be Infinity névre keresztelt videojátéka érkezését. A játék többek között a Szörny Rt., a Karib-tenger kalózai és a Hihetetlen család szereplőire és világaikra épül, és kézzelfogható, gyűjthető játékfigurákkal egészül ki, melyek a saját karakterüket és univerzumukat kölcsönzik a játéknak.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk