MTI Gasztro

A 60-as évek óta nem koplaltak ennyit az olaszok

Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.

MTI Gazdaság

Világszerte recessziót okozhat Görögország csődje

Súlyos világgazdasági válságot okozhat Görögország esteleges államcsődje és távozása az euróövezetből, a teljes kár meghaladhatja a 17 ezer milliárd eurót - áll a német Bertelsmann Alapítvány szerdán bemutatott elemzésében.

MTI Gazdaság

Novemberben dőlhet el a világgazdaság jövője

A magyarországi devizahitelezés nagyon markáns példa a társadalmilag elfogadhatatlan banki működésre - mondta a távirati irodának adott interjújában Nick Beecroft, a Saxo Bank vezető piacelemzője, aki arról is beszélt, hogy a világgazdaság további sorsa a november eleji G20-as csúcstalálkozón dőlhet el.

Vélemény

Offshore cégek utódai a Petőfi Sándor utcában

Magyarország is adóparadicsomnak számított az EU-s belépésig, de még utána is kedvelt székhelye maradt a külföldi cégeknek - mutatott rá Farkas Péter, a Világgazdasági Kutatóintézet főmunkatársa, akitől arra kerestünk választ, miért csak most fordul a világ figyelme az offshore jelenség felé? Hiszen köztudott volt, hogy ilymódon lehet megkerülni a nemzeti hatóságok által kirótt adók megfizetését. A tranzakciók legálisak ugyan, de mégiscsak az egyes országok költségvetési bevételét apasztják.


A címlapról ajánljuk