Kovács Zoltán (Az ÉS főszerkesztője) Nyüzsi

Barátságos zsidózás

Pénteken az MLSZ beadta fellebbezését a nemzetközi szövetség által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét. Eközben Csányi elnök a liberális véleménynyilvánítás szabadságára panaszkodik, pedig nem egyszerűen létezik idevágó törvényünk, de kellőképpen szigorú is, amennyiben kimondja, hogy ha valaki a figyelmeztetés ellenére folytatja a jogsértést, akkor azt a rendezvényről el kell távolítani.

MTI Itthon

Országjárásra indul a zsidólistát követelő jobbikos

Országjárásra indul Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, hogy előadásokat tartson "a Jobbikot és személyét ért támadásokról, a Jobbik külpolitikájáról, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára" - közölte az ellenzéki párt pénteken.

MTI Sport

Csányi: behajtják a FIFA-büntetést a zsidózó szurkolókon

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke jogosnak, de aránytalannak nevezte a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetését, amely szerint a magyar válogatott soron következő hazai, románok elleni világbajnoki selejtezőjét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. Csányi a Magyar Labdarúgás Fórumán azt mondta, hogy a következő négy évben megrendezendő 32 világverseny közül legalább hatra kijut a magyar válogatott.

hvg.hu Sport

Jenei Imre: a zsidózó szurkolók hatalmas baklövést követtek el

Kerül, amibe kerül, meg kell akadályozni, hogy néhány tucat ember elrontsa tízezrek szórakozását - mondta Jenei Imre volt szövetségi kapitány a FIFA döntéséről, amelynek értelmében a tavaly augusztusi magyar-izraeli meccsen tapasztalt nézőtéri zsidózás miatt zárt kapuk mellett kell lejátszania a magyar válogatottnak a Magyarország-Románia vb-selejtező mérkőzést.

MTI Itthon

Az EMIH nem hagyja annyiban Gyöngyösi zsidózását

További lépéseket tesz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), valamint a Tett és Védelem Alapítvány Gyöngyösi Márton felszólalása ügyében, miután az ügyészség elutasította a jobbikos országgyűlési képviselő elleni feljelentést - közölte az EMIH csütörtökön az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Gyöngyösi zsidózása is bekerült 2012 top 10 antiszemita kijelentése közé

Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő és pártja is felkerült az izraeli Simon Wiesenthal Központ tízes listájára, amely 2012 leginkább antiszemita vagy Izrael-ellenes gyalázkodásait gyűjtötte össze. Gyöngyösi az iráni elnökkel, valamint az egyiptomi radikális iszlamista Muszlim Testvériséggel került így egy listára.

MTI Világ

Külföldi politikusok írtak nyílt levelet Gyöngyösi zsidózása ellen

Nyílt levélben tiltakozik 150 külföldi politikus, köztük egy izraeli miniszter és az Európai Parlament (EP) két alelnöke, illetve a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) alelnöke a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása ellen, amelyben - mint írják - a képviselő a kormány és a parlament zsidó származású tagjainak összeírását szorgalmazta.

MTI / hvg.hu Itthon

A Jobbik nem égetett zászlót, de az izraeli-magyarokra még kíváncsi

A Jobbik nem vett részt azon a Külügyminisztérium előtti anticionista tüntetésen, amelyen Lenhardt Balázs független, korábban jobbikos országgyűlési képviselő elégetett egy izraeli zászlót - közölte a párt, amely arra továbbra is kíváncsi, hogy a parlamenti képviselők közül kik a kettős állampolgárok.

MTI Világ

Az amerikai külügy megdicsérte a magyar kormányt

Brent Hartley, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára elismerését fejezte ki azért, hogy a kormány reagált és elítélte Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentéseit - közölte az amerikai nagykövetség kedden.

MTI Világ

Gyöngyösi zsidózása téma volt az EP plenárisán

Nevének említése nélkül, elítélte Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő két héttel ezelőtti, zsidósággal kapcsolatos kijelentéseit két magyar európai parlamenti (EP-) képviselő is hétfőn este Strasbourgban, az EP plenáris ülésén elhangzott egyperces felszólalásában.

MTI Itthon

Nagy egyetértésben az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP úgy módosítaná az országgyűlési törvényt és a házszabályt, hogy gyűlöletkeltő felszólalások esetén a levezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül megvonhassa a szót a felszólaló képviselőtől, akit emellett akár az ülésnapról is kitilthat.

MTI Itthon

Bajnai megdicsérte Orbán Viktort

Akiket a Jobbik propagandája elbódít, azok saját nehézségeikre másban találják meg a hibát, ezt minden politikusnak fegyelmezetten tudomásul kell vennie - mondta Bajnai Gordon volt kormányfő oroszlányi sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy papírból kivágott libákkal és akasztófával várta mintegy kéttucatnyi Jobbik-tag és -szimpatizáns a lakossági fórumának helyet adó épület előtt.

MTI Itthon

Teljesen bojkottálja a Jobbikot az MSZP

Az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a Jobbikkal közös országgyűlési kezdeményezésben - közölte Steiner Pál szocialista képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Átlátszó: Novák Elődnek kivételesen igaza van

Az állampolgárság mint jogintézmény a természetes személyeknek egy bizonyos államhoz fűződő, elsősorban jogi kapcsolatát testesíti meg: a jogszabályok által garantált jogok és előírt kötelezettségek teljességét jelenti az érintett számára. Az állampolgárság többnyire az adott nemzetiséghez való tartozást is jelenti egyben - olvasható az Átlátszó cikkében.

hvg.hu Itthon

Orbán: megvédjük zsidó honfitársainkat! - Percről percre a Parlamentből

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában azt mondta, nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk a probléma. A Jobbik frakcióvezetője szerint Gyöngyösi Márton rosszul fogalmazott, de bocsánatot kért, az ügyet a Fidesz-MSZP nagykoalíció fújta fel. Fónagy János államtitkár erre úgy válaszolt, nem elég a bocsánatkérés. Orbán Viktor is közölte: megvédi zsidó honfitársainkat. A miniszterelnök bejelentette, nemzeti konzultáció lesz a hajléktalanokról, jövő évben pedig segíteni fognak a devizában eladósodott vállalkozásokon.

1 2 3 4 5 6 7
Éjjel akarta elbontani a pécsi önkormányzat a Kétfarkú által épített buszmegállót

Éjjel akarta elbontani a pécsi önkormányzat a Kétfarkú által épített buszmegállót

Izgalmas expedícióba vág az Európai Űrügynökség

Izgalmas expedícióba vág az Európai Űrügynökség

Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Puzsérral húzná ki a gödörből Ungár Péter az LMP-t

Puzsérral húzná ki a gödörből Ungár Péter az LMP-t

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Banksy a teljes képét le akarta darálni, csak elromlott az iratmegsemmisítő

Banksy a teljes képét le akarta darálni, csak elromlott az iratmegsemmisítő

A címlapról ajánljuk