hvg.hu/MTI Itthon

Ertsey nagyon átverte Novák Elődöt

A Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint, mert állítása szerint az LMP-s országgyűlési képviselő Novák Előd Jobbik-alelnök írásbeli kérdésére úgy nyilatkozott, izraeli állampolgársággal is rendelkezik. Novák Előd csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, elfogadhatatlan, hogy az LMP-s politikus eddig ezt "eltitkolta". Ertsey Katalin azonban válaszában azt írta: izraeli-piréz állampolgár és magyar állampolgárságát pénzért vette jelöltsége előtt. Novák Előd később úgy reagált: értette a viccet, de nem szereti.

hvg.hu/MTI Itthon

Törvényt módosít a Fidesz a zsidózó Gyöngyösi miatt

Az Országgyűlésről szóló törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz, hogy bővítsék az Országgyűlés tekintélyét sértő felszólalások ellen kiszabható szankciók lehetőségét - jelentette be Gulyás Gergely fideszes képviselő a Házbizottság csütörtöki ülése után, amit az LMP kezdeményezésére hívtak össze.

MTI Itthon

Gyöngyösi zsidózásával foglalkozik az Economist is

Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamenti felszólalásával foglalkozik a The Economist Közép- és Kelet-Európával foglalkozó blogja, az Eastern Approaches. A bejegyzés szerint azonban a Jobbik antiszemitizmusával még potenciális szövetségeseitől is eltávolodik.

MTI Világ

"Nem normálisak a viszonyok" - rólunk írnak külföldön

A választási eljárási törvényről, valamint a zsidó származású kormánytagok összeírására vonatkozó jobbikos képviselői felszólalásról jelentek meg cikkek szerdán a német, az osztrák, a francia, a szlovák és az izraeli sajtóban.

MTI Itthon

Jobbikos zsidózás - az MSZP elnézést kér

Steiner Pál szerint hétfőn a parlamentben nemcsak Gyöngyösi Márton, de a levezető elnök, a jobbikos Balczó Zoltán is tudta, mi fog történni, és segített a zsidók összeírására biztató felszólalás eltussolásában.

M. László Ferenc Itthon

Gyöngyösi pályája: a multik tanácsadójából lett a Jobbik vasökle

Nem először bírálta Izraelt és tett zsidóellenes kijelentéseket Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, aki hétfőn arra szólította fel a kormányt, készítsen listát a kabinet és a parlament zsidó származású tagjairól. Az azeriekkel és irániakkal barátkozó radikális politikus sajátos pályát futott be: a diplomata apjának köszönhetően bejárta az iszlám világot, külföldön diplomázott, majd évekig dolgozott a világ két legnagyobb multinacionális tanácsadó cégénél. Ám hiába a radikalizmusa, két évvel ezelőtt őt sem kímélte a kuruc.info.

MTI Itthon

Az ET főtitkárát sokkolta, ami a magyar parlamentben történt

Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára egy nemzetközi konferencián jelezte: sokkolták Gyöngyösi Márton szavai, amelyek a magyar parlamentben hangzottak el. Ugyanitt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere közölte: határozottan elítéli, hogy az embereket bármilyen módon listázzák.

MTI Itthon

Gyöngyösi-ügy: feljelentést tesz az Izraelita Hitközség

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) büntetőfeljelentést tesz Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője ellen, aki az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjai felmérésének szükségességéről beszélt hétfőn a parlamentben.

MTI Itthon

Németh Zsolt: Gyöngyösi "elfogadhatatlan fajelméletet" fogalmazott meg

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn, az Országgyűlésben egy új, számára elfogadhatatlan és a leghatározottabban elítélendő fajelméletet fogalmazott meg, amikor arról beszélt, hogy a kormányban, illetve a parlamentmentben helyet foglaló zsidó származású személyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországra nézve.

MTI/hvg.hu Itthon

Pénzbírsággal büntetné a Fidesz a Gyöngyösi-féle felszólalásokat

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői, parlamentben elhangzott kijelentését és a házbizottság ülésén azt kezdeményezi, hogy 2013-tól a házelnök utólag, akár pénzbírság formájában is felléphessen az ilyen szóhasználat ellen - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság keddi rendkívüli ülése előtt újságírókkal.

MTI Itthon

Együtt 2014: a zsidózást a magyar állam hallgatása követte

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom szégyennek és tűrhetetlennek tartja a Parlamentben hétfő este történteket, azt, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjai felmérésének szükségességéről beszélt.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk