Egyéb

Hordóból folyik a zene és a bor - Elindult a Zempléni Fesztivál (x)

Nyitóhangverseny fiatal kínai hegedűvirtuózzal, operaműhely remeke felfedezésre váró tehetségekkel és világhírű operacsillagok áriacsomagja – ez az augusztus 7-én indult Zempléni Fesztivál első koncertjeinek rövid mérlege. Az idén tizennyolcadik alkalommal megrendezett, felnőtt korba lépett eseménysorozat kezdetét a közönség átlagon felüli számban kísérte figyelemmel.

Egyéb

Ziccerek és kihívások előtt a fővárosi fürdők (x)

Kihasználatlan hektárok és hagyományosan veszteséges működés, felújításra szoruló épületek, kieső állami és OEP pénzek nehezítik a fővárosi fürdők üzemeltetéséért felelős Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. működését. „Csak a víz maradhat” – mondta Ferenci Tibor, az átalakításokra készülő vezérigazgató. Küszöbön egy Pálmaház a Széchenyiben, a Paskál japánosítása, hamamokkal lehet gazdagabb a Rudas, téliesülnek a nyári strandok és más, a meglévő vízvagyonra alapozó, megvalósítás előtt álló tervek.

Egyéb

Önsúlycsökkentő világszám Szegeden (x)

Európában és világszinten is csak néhány hasonló híd épült, mint a 2010 augusztus 31-én birtokba vehető szegedi új Tisza-híd. Magyarországon elsőként használják a ritka eljárást, melynek lényege, hogy az átkelő pillérei a parton állnak, a vízzel egyetlen eleme sem érintkezik. A beruházás a Szegedet és Makót összekötő, M43-as autópálya második ütemeként valósul meg

Egyéb

EBKM: 14,09% Kimagasló kamat 5 millió és 30 millió Ft között, a teljes összegre, október 31-ig! (x)

Ha körülnéz a betétpiacon, azt fogja tapasztalni, hogy jelenleg ez a legjobb ajánlat. Az AXA legújabb számlaterméke, a VIP betétszámla egyedülállóan magas, a kiemelt sávban 13,25%-os kamatot nyújt Önnek. Ráadásul azzal ez előnnyel is bír, hogy bármikor hozzáférhet a pénzéhez, a napi kamatszámításnak köszönhetően pedig nem kell attól tartania, hogy elveszti a már felhalmozódott kamatösszeget.

Egyéb

Medence lesen (x)

Bár hőségriadóktól terhesek az elmúlt egy-két év nyári hónapjai, mégsem mindegy, hogy milyen vízparti kikapcsolódással enyhülnek az izzasztó délutánok. Kánikula a házi medence partjáról, egy fővárosi fürdő vizéből vagy a wellness szállók jakuzzis élménymedencéiből, más-más kikapcsolódási formát és veszélyt rejtenek.

Egyéb

Jelölje Ön Magyarország következő Példaképét! (x)

A Pannon Példakép Alapítvány azért jött létre, hogy a lakosság segítségével olyan embereket mutasson be Magyarországnak, akik példaként szolgálhatnak a társadalom számára elhivatottságukkal, tenni akarásukkal és értékteremtő tevékenységükkel. Az országos ismertség mellett a negyedévente kihirdetett három, és egy évben összesen tizenkét díjazott egy-egy millió forint adományban is részesül elismerésként az eddig végzett tevékenységéért és támogatásként a jövőbeni terveihez.

Egyéb

Még nem teszik ki a MEGTELT táblát a Hegyalja Fesztiválon (x)

Megtelhet-e egy város fesztiválozókkal? A Hegyalja szervezőinek nem titkolt célja, hogy Tokaj és Rakamaz szálláshelyeit a 10 éves fesztivál látogatói foglalják el július 15. és 19. között – és a szálláslehetőségeket böngészve úgy tűnik, hogy ezt sikerült már most elérni, bő egy héttel a fesztivál kezdete előtt. Aggodalomra azonban nincs ok, a sátorhelyeken túl a környéken számtalan szálláshely várja a hegyaljásokat.

Egyéb

A 10 éves fesztivál túllép a határain (x)

… és minden hegyaljás kipróbálhatja a maga határait is, legyen szó akár álló-, akár hallóképességről. Az állóképességet Basement Jaxx vagy Machine Head koncerten érdemes feszegetni, a hallóképességet Parov Stelar vagy Lajkó Félix koncertjén vizsgálhatjuk majd. Összeszedtük, hogy mivel vár még a fesztivál és környéke július 15. és 18. között.

Egyéb

A 10 éves fesztivál túllép a határain (x)

… és minden hegyaljás kipróbálhatja a maga határait is, legyen szó akár álló-, akár hallóképességről. Az állóképességet Basement Jaxx vagy Machine Head koncerten érdemes feszegetni, a hallóképességet Parov Stelar vagy Lajkó Félix koncertjén vizsgálhatjuk majd. Összeszedtük, hogy mivel vár még a fesztivál és környéke július 15. és 18. között

Egyéb

A túrógombóc legendája vitte el a fődíjat

A Veszprém megyei Noszlop túrógombóccal fűszerezett történetét választotta a Pannon Legendák zsűrije, így az ő történetüket filmesíthetik meg a szakemberek. A közönségszavazás nyertese a Fejér megyei Vereb, a település általános iskolája mobilinternettel felszerelt értékes laptopot kap ajándékba.

Egyéb

Mi lenne, ha csak 5 embert hívhatna fel? (x)

Ön kit hívna fel, ha csak 5 emberrel beszélhetne telefonon? Kikkel beszél a legtöbbet mobilon? Látszólag könnyű kérdések, de nem biztos, hogy könnyen megválaszolhatók. Pedig ezeket a kérdéseket érdemes feltenni magunknak. Meglepő lehet, hogy bár sokat mobilozunk, de a legtöbb hívás leginkább néhány hívószámhoz kapcsolódik. Ennek a ténynek pedig az üzleti életben a költségek szempontjából nagy jelentősége van.

Egyéb

Költségoptimalizációs és kényelmi megoldások a XXI. században - Hangüzenetek és email egy felületen

A legtöbb irodában mély szakadék tátong az interneten zajló szöveges kommunikáció (például emailek) és a telefonbeszélgetések között. Ebből gyakran adódnak párhuzamosságok, többszörösen rögzített és aztán „önálló életre kelő” információ-darabkák. Ráadásul a telefon- és az internet-szolgáltatást külön menedzselik a legtöbb helyen, ami többletköltséget eredményez. Az Invitel Compact nem pusztán egy csomagban, de integráltan tartalmazza a hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat – így többé egy munkatársnak sem kell feltennie a kérdést: „telefonon vagy email-ben?”

Egyéb

Tizenöt település kap ruhákat és játékokat a Pannon és a Masped közös gyűjtési akciójában (x)

Tizenöt magyarországi településen örülhetnek a lakók annak a ruha- és játékszállítmánynak, amelyet a Pannon és a Masped dolgozói gyűjtöttek össze egy három hetes akció keretében. Az első szállítmányt Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó-és információs igazgatója, valamint Litkey- Frigyer Marietta, a Masped Logisztika Kft. kereskedelmi vezetője kísérte el Törökbálintra, ahol az adományok a Családsegítő Szolgálat, valamint az adománygyűjtéseket szervező helyi egyesület, a Jóakarat Kör munkatársainak segítségével jutnak el a rászoruló lakosokhoz.

Egyéb

Rendhagyó ünnepség és HR konferencia (x)

Egy zártkörűnek tűnő, de egyáltalán nem bennfentes - HR konferencia keretében bújtatott – ünnepségre kerül sor június 25-én Pécsett. A „Magunkról magunk közt – nem csak magunknak” című eseményhez az apropót az adja, hogy a Pécsi Tudományegyetem HR-es képzést folytató karának jogelődje közel húsz éve indította el személyügyi szervező (főiskolai) és humán szervező (egyetemi) szakjait, amelyekkel a hazai HR-képzés meghatározó intézményévé vált. A felsőoktatási rendszer átalakulásával a korábbi szakok fokozatosan megszűnnek, helyüket az új követelményeknek megfelelően akkreditált képzések veszik át, így 2009. júniusában a személyügyi szervező főiskolai képzés utolsó évfolyama végez.

Egyéb

Zempléni Fesztivál 2009 (x)

37 helyszínen közel 50 koncert, színházi előadások, irodalmi műsorok, gasztronómiai élményvacsorák, kiállítások. Augusztus 7-étől 16-ig, tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Zempléni Fesztivált.

Egyéb

Trendteremtő business hotel nyílik Herceghalmon (x)

Június 15-én nyit Közép-magyarország legújabb négycsillagos üzleti és wellness szállodája, az ABACUS Business & Wellness Hotel. A Talentis Group fejlesztéseként az intelligens szálloda 4 milliárd forintból valósult meg, célja pedig a legmodernebb eszközökkel és feltételekkel inspiráló környezetet teremteni az üzleti találkozók, rendezvények számára.

Egyéb

Hatékonyságnövelés dokumentum-kezeléssel (x)

A vállalkozások egyre több dokumentumot állítanak elő és ezek sokfélesége nem éppen a hatékonyságnövelés irányába hat. Pedig a hatékonyságnövelés az egyik olyan tényező, ami a költségek átgondolása és racionalizálása mellett kilábalást vagy túlélést jelenthet a vállalkozások számára. A Qualysoft egy olyan terméket fejlesztett, amely az automatizált dokumentumkezelésben nyit új távlatokat

1 2 3 4 5 6 7
17

A címlapról ajánljuk