Egyéb

Stílus és klasszikus elegancia Budapest szívében (x)

Heteken belül eredeti fényében pompázik Budapest belvárosának egyik legelegánsabb épülete, a Palazzo Dorottya. A gyönyörű klasszicista épületben luxuskivitelű lakások, exkluzív irodák, világmárkákat felvonultató üzletek és étterem kap helyet. Az otthonok közel kétharmada már gazdára talált; és a befejezéshez közeledve újra erősödik az érdeklődés a nem mindennapi lakókörnyezetre vágyók körében.

Egyéb

Megújult a Columbus Hajó (x)

Budai György és a Magyar Jazzművészek Társasága összefogásával 2005. januárjában jött létre egy minőségi jazzklub, mely megteremtette annak a lehetőségét, hogy a kiemelkedő színvonalú magyar jazz méltó körülmények között mutatkozhasson be a fővárosban estéről estére.

Egyéb

Mit kell tennem a gazdasági válság idején? (x)

Azzal mindenki tisztában van, hogy válság van. De azt már kevesebben tudják mit tanácsos tenni, hogy enyhítsük a válság hatásait saját magunkra vagy családunkra vonatkozóan. Banki szakembertől - ugyanakkor nagycsaládos, 3 gyermekes családapától - Dr. Kovács Leventétől kértünk tanácsot.

Egyéb

LisKaLand (x)

A LisKaLand egy gazdasági szimulációs játék. Ilyenből persze sok van, a Liska Tibor Szakkollégium nyári tábora viszont nem mondható szokványosnak. Mi teszi különlegessé?

Egyéb

Tesztőrök: Alvicommal a zökkenőmentes szolgáltatásért (x)

Az informatikai fejlesztések egyik legnagyobb veszélye az lehet, ha az újonnan készülő alkalmazásokat kellő tesztelés hiányában dobják piacra. Ez sokszor éppen az ellenkező hatást válthatja ki a felhasználókból, akik az akadozások, hibák láttán elfordulhatnak egy adott terméktől. Ebben segít az ALVICOM, amelynek platformfüggetlen szolgáltatásai segítségével szavatolható a vállalati informatikai rendszerek zökkenőmentes működése.

Egyéb

Gazdálkodj okosan! (x)

A gazdasági válság idején Magyarországot továbbra is az alacsony megtakarítási hajlandóság jellemzi - vélekedik Mészáros Jolanta, a KDB Bank Treasury Üzletágának vezetője. A pénzügyi válsággal együttjáró bizalmatlanság miatt a bankok a náluk jelentkező átmeneti szabad forrásokat jellemzően a "biztonságosnak" ítélt jegybankokhoz helyezik el. Ugyanakkor továbbra is nagy hangsúly helyeződik az új források bevonására a stabil likviditási helyzet fenntartása érdekében. Ennek következtében az akciós betétekben elhelyezhető minimális összeg egyre alacsonyabb lesz, míg az akciós betétek kamatszintje emelkedő trendet mutat. A gazdasági környezet normalizálódásával a nagyobb betétállománnyal rendelkező pénzintézetek gyorsabban képesek reagálni az újból meginduló hitelpiac megnövekedett igényeire - vélekedik a szakember.

Egyéb

„A stabil tulajdonos üzleti biztonságot ad” (x)

Nem kapkodni kell, a válsághelyzetek megoldásában, lehet megfontoltan is jelentőset lépni - mondja In Ho, a KDB Bank (Magyarország) Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az ázsiai válságból az innovatív cégek támogatása révén megerősödve kikerülő pénzintézet első embere szerint a biztos háttér ma is lehetőségeket kínál a koreai állami tulajdonban lévő banknak és magyar leányvállalatának egyaránt.

Egyéb

Jimi Tenor & Kabu Kabu (FI, NG)/ koncert - a Trafóban (x)

Fekete humor, kifacsart popzene, jazz és afro egy zseniális finn figurától. Jimi Tenor zenéje bőven túlmutat az aktuális trendeken: koncertjein elképesztő szabadsággal és eredetiséggel ötvözi az afro-amerikai zene magával ragadó ritmusvilágát a jazz, a funky dallamaival és némi elektronikával. Tenor kreatív energiáinak egyszerűen semmi sem szab határt: fotósként, filmrendezőként, hangszertervezőként és divattervezőként szintén elképesztő.

Egyéb

Az üzletkötők munkája a legstresszesebb (x)

Nagy-Britanniában becslések szerint a munkahelyi stresszből következő gazdasági veszteség mértéke meghaladja a 12 milliárd fontot évente és több, mint félmillió embert érint minden esztendőben. A személyi és vállalatfejlesztési problémákkal foglalkozó Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy mely szakmák járnak a legtöbb stressztényezővel. A tanárok, a pénzügyi szakemberek és a csúcsvezetők is ott vannak az első nyolc szakma között.

Egyéb

Tudnivalók a munkahelyi stresszről (x)

Mi a munkahelyi stressz? Hogyan változtathatunk a munkával járó stresszes helyzeteken? Az Egészségügyi Világszervezet már 1999 óta immár harmadszor jelentette meg a munkahelyi stressz kezelésére vonatkozó ajánlásait A munkavállalók védelme címmel, amelyből most a legfontosabb információkat egy csokorba gyűjtöttük.

Egyéb

Munkahelyi stressz - Nem megszüntetni kell, hanem optimalizálni (x)

A stressz bizonyos szempontból előnyös az ember számára, hiszen egyszerre sarkalja a jobb teljesítményre és segíti annak elérésében. Ugyanakkor a túlzott stressz komoly károsodásokat okozhat. Éppen ezért dr. Valló Ágnes pszichoszomatikus belgyógyász szerint a munkahelyi stressz esetében az optimalizálás a kitűzendő cél.

Egyéb

A 6 leggyakoribb stresszor (x)

Munka közben számos hatás érheti a dolgozót, ami feszültté teszi. Ezek a tényezők egyénenként eltérőek, azonban most dr. Valló Ágnes pszichoszomatikus belgyógyász most cikkében sorra veszi a hat leggyakoribb, munkahelyi stresszt kiváltó helyzetet.

Egyéb

Eszter Salamon (HU/D) : Dance N° 1 / Driftworks / tánc (x)

Ki Eszter Salamon? Egy rendkívül tehetséges magyar koreográfus, aki külföldön hatalmas ismertségnek, elismertségnek örvend, ám itthon alig láthattuk. Eddig. Dance N° 1 című darabjának középpontjában az emberi test, a folyamatosan változó, alakuló test áll. Elmélyült testismereti, testtudati megfigyeléseken alapul, ugyanakkor lehengerlően szellemes, könnyed alkotás, amely - a fények és hangok körforgását kihasználva - kifejezetten frivol játékot űz a nézői érzékeléssel.

Egyéb

Devizahitel – kellő önerő és kellő körültekintés esetén (x)

A megfelelő önerő és a biztos jövedelem mellett a kockázatok pontos felmérése és értelmezése is elengedhetetlen a jelzálogfedezetű hitelek felvételéhez. Ha mindezek megvannak, az MKB Bank gyors, egyénre szabott és rugalmas megoldásokkal segít a célok elérésében.

Egyéb

Fesztiválkommunikáció országszerte (x)

A 2009 a Kulturális Turizmus éve. Ennek jegyében nemsokára országos road showra indul Bukovinszky Béla „Fesztiválkommunikáció és fesztivál-gazdaságtan 2009” című előadássorozata, amelynek keretében az idén 10 éves Hegyalja Fesztivál szervezési- és kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást.

Egyéb

Kiútkeresés - A II. Országos HR Benchmark Konferencián (x)

Kiútkeresés – ez a legfőbb feladata most recesszió idején sok vezetőnek, s a HR terület irányítóinak is. Épp ezért egyre több szervezetnél merül fel annak igénye, hogy saját kereteiken túllépve versenytársaik, az azonos iparágban, területen vagy struktúrával működő szervezetek gyakorlatát megismerjék.

1
4 5 6 7 8
17

A címlapról ajánljuk