Itt a lista: ezeken a strandokon lehet ingyen fürödni a Balatonban

Itt a lista: ezeken a strandokon lehet ingyen fürödni a Balatonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A balatoni fizetős strandokon 450-750 forintba kerül a felnőtt napi belépő, de még mindig vannak szabadstrandok. Mutatjuk, hol lehet ingyen pancsolni a Balatonban!

A balatoni strandokat üzemeltető önkormányzatok az idei szezonban sem emeltek a jegyárakon, és elvileg a parkolási díjak is változatlanok maradtak az üdülőövezetekben – írja összefoglalójában a Pénzcentrum.

A felnőtt napi strandbelépő így idén is 450-750 forint között van a balatoni strandokon, bár például a siófoki nagystrandon 1000 forint is lehet a belépő. A gyerekek, diákok, nyugdíjasok ennek az összegnek az 50-60 százalékára készülhetnek.

Bár a tavalyi évhez képest nem drágultak a balatoni strandok, sokan továbbra is a szabadstrandokat keresik. Itt sok helyen nincs zuhanyzó vagy WC, és jellemzően kevesebb a büfé is, de a szabadstrandokon is rendszeresen ellenőrzik a víz minőségét, és az önkormányzatoknak is biztosítani kell a legalapvetőbb feltételeket a fürdő működéséhez.

Az önkormányzatok idegenforgalmi adóból származó bevételeit jövőre jelentősen megkurtítaná a kormány, amely azt is eredményezhetné, hogy egyre több önkormányzat lenne kénytelen fizetőssé tenni a parkolást vagy magukat a strandokat is, de egyelőre ezeken a strandokon még ingyen lehet fürdőzni a Balatonban:

Hozzászólások