Amikor az élet habos torta: kíméletlen értékelésünk az idei országtortáról

Amikor az élet habos torta: kíméletlen értékelésünk az idei országtortáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Balatoni Habos Mogyoró szombattól kapható. Mi egy nappal korábban mélyelemzésnek vetettük alá az édességet.

„Jó, hogy nem olyan édes.” „A felénél besokalltam az édességtől.”

„Nem szeretem a mogyorót, ahhoz képest ízlett.” „A pörkölt mogyoró a kedvencem, jól átjött az íze.”

Azzal igazán nem lehet vádolni a hvg.hu szerkesztőségét, hogy egyforma lenne az ízlésünk, az idei országtorta értékelésében legalábbis igencsak széttartott az a 12 kolléga, akinek a 12 szeletes tortából jutott.

©

A szombattól kapható Balatoni Habos Mogyorót a Szamostól kaptuk kóstolásra, ez az egyik cukrászda, amely a szakmai zsűri által 11. alkalommal kiválasztott győztes tortát elkészítheti augusztus 20-ra. A receptet Vaslóczki Orsolya, a SUGAR! Design Cukrászda cukrásza alkotta meg, ő korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

Nézzük a leírást! A torta mogyorós habtészta alapú, amelyen mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoróhab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva.

©

És akkor az értékeléseink. A gyümölcs beazonosítása mindannyiunkon kifogott: volt, aki vörösáfonyára tippel, volt, aki meggyre, többek szerint málnából készültek a mogyoróhabba rejtett zselék, a legközelebbi találat a ribizli volt. Volt, aki szerint nem elég krémes a mogyoróhab, más épp ezt szerette benne. Volt, aki a tortáknál megszokott mennyiségű piskótát hiányolta – természetesen olyan is akadt, akinek az tetszett, hogy csak egy vékony tésztaréteg van az alján.

Egy kollégánk a tavalyi országortához hasonlította az ideit – és szerinte ebben a versengésben elesett a Balatoni Habos Mogyoró. De volt, akit maximálisan meggyőzött, hogy a piros mogyorós ízét idézte fel Vaslóczki Orsolya tortája.

©

Természetesen pontszámot is kértünk az értékeléshez. A tízes skálán a legrosszabb 5 lett, igaz, a pontozó ehhez annyit hozzátett a kiürült tortásdoboz mellett: „ennék még, ha volna”. A maximális pontszám 10 volt, az értékelő némi szabadkozásával kísérve. Szerkesztőségünk átlagos értékelése pedig 7,58 pont.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások