szerző:
hvg.hu

Josh Home nem tűrheti a közönségben a rasszistákat, a homofóbokat és a nőgyűlölőket.

Josh Homme a New Musical Expressnek adott címlapinterjúban beszélt arról, hogyan "zaklatja a zaklatókat" a Queens Of The Stone Age koncertjein, reménykedve, hogy ezzel "lenyesegeti közönsége rasszista, homofób és nőgyülölő részét". A zenész nem kevésszer került a hírekbe azzal, hogy koncertjein megtalálta a közönség azon tagjait, akik zaklattak másokat.

"Egy alkalommal Hollandiában, azt hiszem, hogy a Lowlands fesztiválon, azt láttam, hogy az első sorban egy férfi arcon vág egy nőt. Egész életemben gyűlöltem azt látni, hogy valakit zaklatnak, de az ilyen esetekben az történik, hogy te zaklatod a zaklatót", mesélte Homme, akinek a zenekara egyébként nem rég adta ki Villains című új nagylemezét. "Sokszor történt már ez velem pályafutásom során – én vagyok az, akinél a mikrofon van, így néha úgy tűnik, mintha én zaklatnék másokat – és ilyenkor ez is van tulajdonképpen."

Homme nyitott egyéniségek csoportjának gondolja QOTSA közönségét. Azt mondja, persze némi iróniával, hogy tulajdonképpen a pop-irányból érkező Mark Ronsont is azért választotta producernek az új lemezhez, hogy "elüldözze az embereket", de legalábbis, hogy zavarba ejtse azokat, akik a jól megszokott dolgokat várják el tőlük.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beárazták: ennyit kell fizetni itthon a szemrevaló új BMW Z4-ért

Beárazták: ennyit kell fizetni itthon a szemrevaló új BMW Z4-ért

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Délutánra elvonul a csapadékos idő

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

Brexit: órákon belül megbuktathatják párttársai Theresa May-t

Brexit: órákon belül megbuktathatják párttársai Theresa May-t

Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Kirúghatták a kukaholding vezetőit