szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A konkrétumok nélküli pletykákat le kell zárnunk – üzeni Lőrinczy György főigazgató az Operettszínházból a külvilágnak, és valószínűleg az intézmény dolgozóinak is.

Hosszú interjút adott a Népszavának a budapesti Operettszínház főigazgatója. Lőrinczy György úgy döntött, hogy Kerényi Miklós Gábor tervezett új darabja elmarad, de közeli rokonai természetesen folytathatják a munkájukat az intézményben. Mint kiderült, Lőrinczy nem tölti be KERO megüresedett helyét, hanem a jövő évi igazgatói pályázatáig egy átmeneti struktúrával igyekszik megszilárdítani a színház működését. Beszélt ugyanakkor a zaklatási ügyek feldolgozásáról is.

A főigazgató továbbra is hangsúlyozza, hogy pályája során eddig személyesen nem találkozott "a zaklatás fogalmával". Azt mondta:

Nem tudtam, milyen ez, és most mégis begyűrűzött az életembe.

A teendők kapcsán úgy nyilatkozott: Folytatják a belső vizsgálatot, amelynek a teljes kommunikációját és jogi részét kiszervezték egy ügyvédi irodának. Pszichológusokat kértek fel, hogy a társulat tagjai szükség esetén hozzájuk is fordulhassanak, azok a dolgozók pedig, akik úgy érzik, hogy sérelem érte őket, ha szeretnék, az ügyvédnél letétbe tehetik a vallomásaikat, így megőrizve az anonimitásukat.

Ily módon csak az esetleges elkövető fogja megismerni a nevüket, az iroda pedig el tudja látni sértetti képviseletüket az esetleges bírósági eljárásokban – hangsúlyozza Lőrinczy. Nekik az ügyvéd annyit mond ilyen esetben, hogy van X ügy, és javaslatot tesz a további lépésekre. "Ha lesz is ilyen, én akkor sem fogom ismerni a részleteket" – mondja a főigazgató.

A konkrétumok nélküli pletykákat le kell zárnunk

– mondta a Népszavának. "Mi ezentúl nem nyilatkozunk erről az ügyről, a továbbiakban ez az ügyvédi iroda dolga lesz" – zárta le az ügyet Lőrinczy. Mint egy német rádióinterjúból kiderült, továbbra is vannak olyanok, akik szerint KERO távozásával a félelem nem költözött ki az Operettszínházból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!