szerző:
hvg.hu

7 dolog, amit a gyerekek el sem tudnak képzelni egy tanárról címmel állított össze egy listát az alterkata.cafeblog.hu.

Az alternatív iskolai tapasztalatokkal bíró pedagógus szerző szerint a diákoknak már az is fura, hogy egy tanárnak lehetnek olyan barátai, akik nem tanárok.

Amikor pedig azt meséli az osztályban esetleg, hogy hétvégén bulizott, „csodálkozó tekintetetek és zavart fészkelődés a válasz”. A tanárokat ugyanis komolynak képzelik a gyerekek, akik nem buliznak, „otthon csipketerítőket kötögetnek vagy barkácsolnak”.

A szerző szerint az is fura a diákoknak, hogy van életkora a pedagógusnak, akik számukra kortalan lények, mindig ugyanannyi idősek. Ha mégis kiderül, hogy egy tanárnak szülinapja van, mindig rácsodálkoznak, hogy „Úristen, mint az anyám?”, vagy „csak?”.

A diákok szerint egy tanár vagy évtizedek óta házas vagy magányosan él a könyvei között, nem tudják elképzelni, hogy egyáltalán képesek randizni, ismerkedni.

A 7 dolog, amit a gyerekek el sem tudnak képzelni egy tanárról:

1. Vannak barátai, akik nem tanárok
2. Időnként eljár szórakozni
3. Van életkora
4. Olyan dolgokat csinál, amit igazi emberek nem szoktak
5. Van partnere
6. Néha elhegyja az iskolát
7. Nincs természtfeletti szuperereje


A pontok indoklását itt olvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!