szerző:
hvg.hu

A leszbikus nők például imádják ócsárolni a férfiakat – írja a lap.

Erős kritikák érték a napokban a Sinar Harian című lapot, pénteken ugyanis közzétettek egy listát, amiben összeszedték, miről lehet felismerni egy homoszexuális férfit és nőt.

Az aktivisták szerint a lista azontúl, hogy nevetséges, életeket sodorhat veszélybe. Egy malajziai vlogger, Arwind Kumar videóban mutatta meg a listát, amin az áll, hogy a homoszexuális férfiak szívesen viselnek arcszőrzetet, szűk és márkás ruhákat.

A leszbikus nők ezzel szemben szeretnek kézenfogva, vagy egymást ölelve sétálni, és imádják ócsárolni a férfiakat.

"Ha tényleg oktatni akarjátok a társadalmat, akkor vázoljátok fel az embereknek a pedofil, a molesztáló, a gyilkos és az emberrabló tulajdonságait, olyan emberekét, akik valóban veszélyeztetik mások életét" – üzente a vlogger a lapnak.

A homoszexualitás illegális Malajziában, börtönbüntetéssel vagy testi fenyítéssel büntethető. Tavaly márciusban A szépség és a szörnyeteg című film bemutatóját elhalasztották, mert nyíltan meleg karakter szerepelt benne, nyáron a maláj kormány pedig pénzzel ösztönözte a fiatalokat, hogy videókat készítsenek a homoszexualitás és a transzneműség megelőzésének segítésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!