szerző:
hvg.hu

A 44 éves kongói nő a szobor talapzatáig jutott, órákig nem volt hajlandó lejönni onnan. Végül a rendőrök cibálták le.

Letartóztatták azt a nőt, aki szerdán felmászott a New York-i Szabadság-szoborra, hogy így tiltakozzon Trump szerinte türhetetlen menekültpolitikája ellen – tudósított az Euronews.

A rendőröknek majd három órába telt lehozniuk onnan, de a nő még ezután sem volt hajlandó együttműködni, a hatóságok ezért evakuálták a sziget, az ott tartózkodó turistákat pedig biztonságos helyre kísérték.

A nap folyamán több másik aktivista is ugyanezért tüntetett a szobornál, őket szintén őrizetbe vették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!