Divatdiktátor lett az angol szövetségi kapitány, mindenki rohant a boltokba a meccsek után

Divatdiktátor lett az angol szövetségi kapitány, mindenki rohant a boltokba a meccsek után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új trendet teremtett Gareth Southgate a mellényeivel.

A világbajnokság alatt nagyon megugrott az öltönyök, mellények és nyakkendők eladása Angliában, leginkább Gareth Southgate-nek, az angol szövetségi kapitánynak köszönhetően – írja a brit The Guardian.

Az igen jól öltözött Southgate kirívóan elegánsnak számít a vébén szereplő szövetségi kapitányok között is, minden meccset halványkék ingben, öltönynadrágban, mellényben és nyakkendőben izgul végig a pálya mellett faarccal, öltözékét pedig egyre többen próbálják lemásolni.

©

Az angol válogatott öltönyeit 2007 óta a Marks&Spencer biztosítja, az üzletláncnál pedig a vébé kezdete óta 35 százalékkal ugrott meg a kereslet kimondottan a mellények iránt, amit a brit sajtó már "Southgate-hatásként" emleget.

A boltban egyébként Southgate teljes, brit merinói gyapjúból készített öltözékének másolatát is meg lehet venni potom 265 fontért (mintegy 97 ezer forint), a válogatottnak tervezett mellény egyedül 65 fontba (körülbelül 24 ezer forint) kerül. A mellény mellett a másik sláger darab az üzletnél a kifejezetten a válogatottnak készített, és Southgate-en minden alkalommal látható piros-fehér-kék harántcsíkos nyakkendő, amelynek ára 15-25 font (5500-9000 forint).

A Southgate stílusa iránti rajongás egybefonódik egy új trenddel is, amely a Guardian szerint "fordított hétköznapizálódásként" (reverse casualisation) írható le. A kifejezés arra utal, hogy a fiatalabb generációk próbálnak elegánsabban, alkalmibb módon felöltözni, ezzel válaszolva a negyvenes-ötvenes korosztály megszokott viseletére, akik inkább hétköznapibb, szabadidőruhákat hordanak.

Hozzászólások