szerző:
hvg.hu/MTI

A lakók érdekében mostantól könnyebb lesz megbírságolni a rendetlenkedőket.

Szigorúbb szabályokat vezetne be a turisták miatt Amszterdam új polgármestere. Femke Halsema kedden bejelentette, hogy az új szabályok értelmében könnyebb lesz előállítani és megbírságolni azokat, akiket szemetelésen, közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapnak – ezek ugyanis szinte folyamatos problémát jelentenek a város utcáit járva. A városvezetés olyan terminálokkal látja el a közterület-felügyelőket, amelyek segítségével a helyszínen azonnal megbírságolhatják a szabályokat megsértő személyeket.

Emellett folyamatosan monitorozni fogják a látogatók számát, és amennyiben bizonyos körzetek túlzsúfolttá válnak, akkor ott le lehet majd zárni egyes utcákat arra az időre, míg az érintett szakaszt alaposan ki nem takarítják.

Halsema azt is hozzátette: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elérje az illetékes hatóságoknál, hogy több járőröző rendőrt küldjenek a vörös lámpás negyedbe és a látogatók körében népszerű többi kerületbe is. Arre Zuurmond városi ombudsman, aki korábban "törvények nélküli dzsungelként" írta le Amszterdam turisták sújtotta központját, fontos első lépésként üdvözölte az intézkedést.

A mintegy 800 ezres lakosságú Amszterdam becslések szerint csak az idén 18 millió látogatót fogad.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

A Nemzetközi Sakkszövetség tiszteletbeli alelnökévé választották Polgár Juditot

A Nemzetközi Sakkszövetség tiszteletbeli alelnökévé választották Polgár Juditot

Puzsér mögött az LMP

Puzsér mögött az LMP