szerző:
hvg.hu

A férfi egy légitársasági alkalmazott volt, de a földi kiszolgáló személyzet tagja. A géppel sikeresen felszállt, de letenni már nem tudta épségben.

Ellopott egy utasszállító gépet egy reptéri dolgozó Seattle-ben, majd lezuhant vele egy közeli szigeten - írja a The Seattle Times.

A férfi engedély nélkül szállt fel helyi idő szerint még pénteken a Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtérről, ezért F15-ös vadászgépekkel rögtön a nyomába szegődtek. A helyi seriff elmondta, nem terroristaakcióról van szó, terroristák ugyanis nem szoktak hurkokat tenni a víz felett.

A gép a Horizon Air egy 78 üléses Q400-as gépe volt, a férfi pedig a cég közlése szerint Horizon Air 29 éves alkalmazottja, a földi kiszolgáló személyzetből.

A gép és az irányítótorony közti beszélgetésből kiderült, hogy a férfi tankolt valamennyi üzemanyagot a gépbe, mielőtt felszállt vele. Nagyon izgatott volt, és meglehetősen nemtörődöm, az irányítótoronynak azt mondta, nem érti a szakszavakat, amiket mondanak neki, mert nem pilóta, de nagyon helyeselt, hogy távol tartsák tőle az éppen landolni készülő gépeket, mert mint mondta "nem akarom elcseszni mindenki más napját".

Nem sokkal később a férfi aggódni kezdett amiatt, hogy nagyon gyorsan fogyott az üzemanyag, mint mondta, nem gondolta volna, hogy a felszállás ennyit igénybe vesz. Ekkor az irányítótorony megpróbált neki landolási helyet keresni, de az elsőnek ajánlott katonai reptérre nem volt hajlandó leszállni, majd arról kezdett beszélni, hogy ezért valószínűleg egy életre bebörtönzik, bár az irányítók próbálták rávenni, hogy előbb legalább szálljon le.

A férfi egy ponton felvetette azt is, hogy ha sikerül letennie a gépet, akkor biztos felajánlanak neki egy állást pilótaként, és azt is elmondta, bízik abban, hogy sikerül, mert játszott ilyen videójátékokat.

Később bocsánatot is kért, azt mondta, sok ember törődik vele, akik ki fognak akadni, ha meghallják, hogy ezt tette, ezért szeretne bocsánatot kérni mindegyiküktől. "Csak egy összetört srác vagyok, nincs ki mind a négy kereke, azt hiszem. Én se igazán tudtam ezt eddig" - mondta magáról.

Az utolsó beszélgetés a torony és a férfi között arról szólt, hogy a férfi bejelentette, kezdenek leállni a motorok, mire a torony azt javasolta neki, hogy tartsa a gépet alacsonyan a tenger felett.

A gép végül egy Seattle-höz közeli, mindössze 20 ember által lakott szigeten zuhant le másfél órával a felszállás után. A férfi valószínűleg meghalt, de más nem sérült meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

Videó: Nagyot küzdött a pilóta, de végül csak letette a gépet a 75 km/h-s oldalszélben

Videó: Nagyot küzdött a pilóta, de végül csak letette a gépet a 75 km/h-s oldalszélben