szerző:
hvg.hu

Minőségi borok, kézműves sörök és jó közlekedés – így látnak minket külföldről.

Összeállítást közölt a világ legélhetőbb városairól a BBC. A portál utazással foglalkozó rovata az Economist cikkéből indult ki, amely a világ legélhetőbb városait mutatja be, de nem a szinte minden évben az élvonalban végzőkkel, hanem inkább a falkapaszkodóban lévő városokkal foglalkozik. A BBC listáján helyet kapott Budapest is, mégpedig igen előkelő helyen: Honolulu után rögtön a magyar fővárost említik, amely a szerző szerint élhetőbb, mint valaha.

A szerző szerint Budapest az elmúlt tíz évben rengeteget fejlődött, főként ipari és infrastrukturális téren. A portálnak nyilatkozott egy budapesti magazin, a The Spoiled Queen alapítója, aki azt mondta: nyolc évig élt a városban, és eddig sehol máshol nem tapasztalt olyan pezsgést, mint Budapesten. Az alapító kiemelte a fejlett bicikliút-hálózatot és a 24 órás közösségi közlekedést, valamint azt, hogy városszerte egyre több és több étterem és kávézó nyílik, illetve hogy a magyar borok mellett a magyar kézműves sörök piaca is egyre bővül.

A cikk szerint különösen jót tesz a város népszerűségének, hogy egyre több nemzetközi cégnek ad otthont, így azok is munkát tudnak vállalni Budapesten, akik esetleg nem beszélnek magyarul. Hátrány viszont, hogy a rengeteg turista miatt a város egyes kerületei – mint például a belváros és a bulinegyed – rendkívül zsúfoltak, ami megnehezíti a közlekedést.

A szerző megemlíti az egyre növekvő lakásárakat is, és azt tanácsolja minden Budapestre utazónak, hogy alaposan nézzen körül akkor is, ha csak néhány napra venne ki egy szobát vagy egy lakást a fővárosban.

A lista harmadik helyezettje Kuvaitváros lett, ezt Auckland, majd Tajpej követi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!