Az ország leglazább plébánosával avatott fel egy skateparkot Novák Katalin – fotók

Az ország leglazább plébánosával avatott fel egy skateparkot Novák Katalin – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A gördeszkás papként ismert Lendvai Zoltán ezúttal a Zala megyei Rédicsen mutatta be trükkjeit, ahova az államtitkár is elkísérte. A bemutató apropója az volt, hogy felavatták a helyi gördeszkapályát.

Novák Katalin államtitkárral együtt avatta fel a gördeszkás papként ismert Lendvai Zoltán a Zala megyei Rédics kibővített gördeszkapályáját. Az eseményről az MTI adott ki fotókat:

©
©
©

A rédicsi plébános, Lendvai Zoltán 2010-ben lett világszerte ismert, miután több videómegosztó oldalra is felkerült, amint a templomokban gördeszkázik. A sportoló plébánosról akkoriban a Reuters, a BBC és a CNN is cikkezett.

Lendvai most is bemutatott pár trükköt, a jelenlévők ráadásul közelebbről is láthatták a pap sporteszközét, melyen maga Jézus képe látható:

©

Lendvai saját bevallása szerint nem azért áll gördeszkára, hogy produkálja magát. Szerinte ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik így az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Hozzászólások