szerző:
hvg.hu

Egy francia művészeti iskola elismerte, hogy manipuláltak egy diákokról készült csoportképet csak azért, hogy az amerikaiak számára is előnyös színben tüntessék fel az intézményt.

A lyoni Émile-Cohl nevű iskoláról van szó, amelynek most utólag egy képmanipulációért bocsánatot kell kérnie. Egy művészeti galériában történt osztálykiránduláson készült csoportképet buheráltak meg, mert éveken belül az intézmény Los Angelesben is nyitna egy iskolát, és az amerikaiak számára a gyerekek közötti sokféleség benyomását keltve vonzóbbá akarták tenni az intézetet.

Az Émile-Cohl az általa megbízott amerikai kommunikációs céget hibáztatja azzal, hogy a fotón egyes diákok bőrszínét digitálisan sötétebbé tették, valamint feketéket is photoshopoltak a képre, amely az iskola oldalának amerikai verzióján jelent meg. A trükközést a diákok szúrták ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!