Van egy műkeze Erzsébet királynőnek arra az esetre, ha elfáradna az integetésben

Van egy műkeze Erzsébet királynőnek arra az esetre, ha elfáradna az integetésben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A brit uralkodó a selyemkesztyűbe bújtatott műkezet még évekkel ezelőtt kapta ajándékba.

Fárasztó művelet lehet a nyilvánosság előtt megjelenni és perceken keresztül integetni a híveknek így kilencven felett – gondolhatták ezt azok az ausztrál diákok, akik néhány évvel ezelőtt II. Erzsébet királynőt megajándékozták egy műkézzel. A selyemkesztyűbe bújtatott, fából készült emelőkart a Mirror szerint azzal az indoklással adták oda az uralkodónak, hogy ha kimerülne a jobb karja a sok integetéstől, akkor bármikor előveheti a műkezet, és azzal folytathatja tovább az üdvözlő műveletet.

II. Erzsébet lánya, Anna királyi hercegnő szerint az édesanyja nem tartotta ízléstelen tréfának az ausztrálok ajándékát, sőt kifejezetten tetszett neki az ötlet. Így magával vitte Angliába, noha a hercegnő szerint Erzsébet királynő eddig még sosem vette igénybe a pluszkezet.

Igaz, az sem lenne meglepő, ha használná a művégtagot, hiszen máskor is jól jön a segítség az integetéshez. A Mirror azt írja, hogy az angol királyi család luxushajóján, a Royal Yacht Britannián időnként integetésre felbérelt embereket alkalmaznak, mert kihajózáskor vagy kikötéskor a parton túl sokáig integet a tömeg, a hajó legénységének pedig nincs ideje üdvözölni az embereket.

Hozzászólások