szerző:
hvg.hu

A légitársaság saját hibáját úgy korrigálta, hogy egy önként jelentkezőt leszállítottak a Budapest–Barcelona-járatról, és fizettek neki 250 eurós kompenzációt. A Wizz Air rendszeresen több jegyet ad el a gépekre, mint ahányan utaznak, ezért már meg is büntette őket a kormányhivatal.

Túlfoglaltatta járatát a Wizz Air, azaz több jegyet adott el az egyik Budapest–Barcelona-repülőre, mint ahány ülőhely volt rajta – a gépen utazott az azonnali.hu egyik munkatársa is.

Az egyik utasnak már beszállás előtt mondták, hogy a kapunál derül csak ki, hogy beszállhat-e, de őt végül felengedték. A beszállás után azonban kiderült, hogy mégis túl sokan vannak, ezért a személyzet egy önként jelentkezőt keresett, aki maga leszáll a gépről.

A fedélzeten a rendőrök is megjelentek. Végül egy egyedül utazó nő úgy döntött, önként leszáll, így el tudott indulni a gép. A Wizz Air azt írta az Azonnalinak, a hatóságok jelenlétére van szükség szabályzatuk szerint, ha egy utas a személyzet felszólítása ellenére sem hagyja el a repülőt, de úgy látszik, itt a hatóságok kényszerítésére nem volt végül szükség.

A Wizz Airt, ahogy a Ryanairt is alig egy hónapja bírságolta meg a fővárosi kormányhivatal éppen azért, mert rendszeresen több jegyet adnak el a gépekre, mint ahány hely van, azzal számolva, hogy lesz, aki nem jön el.

A Wizz Air azt írta a portálnak, ilyen esetben az egyedül utazók közül szállítanak le valakit, azért, hogy együtt utazókat ne kelljen szétválasztani.

A légitársaság egyébként azok jegyét is újra eladja, akik 3 órával az indulás előtt nem csekkolnak be maguk a gépre.

Vihar miatt több mint 200 budapesti utast hagyott a Wizz Air Cataniában

Szállást és étkezési jegyeket biztosítanak a pórul járt utasoknak, de sokan még péntek este, egy nappal az eset után is az olasz szigeten vannak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi