Tévedésből 80 milliót utaltak egy magyar nyugdíjasnak, azonnal Németország felé vette az irányt

Tévedésből 80 milliót utaltak egy magyar nyugdíjasnak, azonnal Németország felé vette az irányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

De előtte alaposan bevásárolt.

Egy cég hosszú ideje fizet már kártérítést egy faddi rokkantnyugdíjasnak, azonban 2016 októberében a szokásos 267 euró helyett a cég titkára véletlenül ennek ezerszeresét, kb. 80 millió forintot utalt neki – írja a Bors.

Az asszony nem várt sokat, három nap alatt három részletben kivette a teljes összeget, megvásárolt két X6-os BMW-t, majd Németországba utazott. A német rendőrök Passauban fogták el a nőt, akinél egy bőröndnyi készpénzt is találtak.

A cég azt állítja, többször is figyelmeztették az asszonyt az utalási hibára, és felszólítást is küldtek neki. A nyugdíjas nem ismeri el, hogy sikkasztott, azt mondta, ő jóhiszeműen, ab­ban a tudatban vette fel a pénzt, hogy az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságát fizették ki neki. Igaz, az feltűnt neki, hogy az ominózus hónapban „kicsit” nagyobb összeget kapott a cégtől. "Nagyon megörültem, de elismerem, nem számoltam utána, hogy mennyire pontos az összeg" – mondta a bíróságon.

A nő börtönbe került, ahonnan tavalyelőtt, májusban szabadult. A történetnek ezzel nincs vége, mert 22 millió forintot és a késedelmi kamatokat még mindig követelik rajta. Az asszony előkészítő tárgyalásán 2 évet kértek rá, azt nem fogadta el, így a per júliusban folytatódik. "Hajlandó vagyok meg­téríteni a kárt, de nem vagyok rá képes" – mondta.

Hozzászólások