Ez az ingyenes applikáció jó választás, ha Róma magyar emlékeire kíváncsi

Ez az ingyenes applikáció jó választás, ha Róma magyar emlékeire kíváncsi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az örök városban rejtett magyar kincsek is megbújnak, ezek feltérképezését segíti a Hungarian Memories (HuM) telefonos applikáció.

Az okostelefonokra ingyenesen letölthető alkalmazás első változata 50 helyszín bemutatásán keresztül nyújt alapvető információkat a magyar kultúra és történelem Rómában fellelhető emlékeiről, és segít is azokat megtalálni.

A program a városba látogató turisták számára nemcsak láthatóvá, kereshetővé és könnyen megtalálhatóvá teszi a magyar emlékeket, hanem segít tudatosítani a magyar kultúra európai beágyazottságát, sok évszázados európai jelenlétét.

Az alkalmazás a tervek szerint további helyszínekkel és új tartalmakkal bővül, így a későbbiekben lehetséges lesz a magyar kulturális emlékhelyek virtuális megtekintése, felfedezése, virtuális gyűjtemények összeállítása. Az applikáció jelenleg háromnyelvű, magyar, angol és olasz. A későbbiekben a nyelvek száma korlátlanul bővíthető.

A dizájnt két fiatal magyar grafikus művész, Lénárt Ivett és Imre Réka készítette, az alkalmazás a Google Playből ingyenesen letölthető.

A projekt ötletgazdája a római magyar kulturális intézet, a Római Magyar Akadémia, a megvalósításhoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott finanszírozást.

Hozzászólások