Ráállították a biztonsági őrt egy vásárlóra, most egy napra bezár az üzletlánc

Ráállították a biztonsági őrt egy vásárlóra, most egy napra bezár az üzletlánc

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikai Sephora alkalmazottja akart biztosra menni, hogy a vásárló nem fog-e lopni.

A sokszínűség és az elfogadó hozzáállás lesz a fókuszában azoknak a foglalkozásoknak, amelyeken a Sephora amerikai alkalmazottainak részt kell vennie a héten. A nemzetközi szépségápolási üzletlánc boltjai így szerdán zárva tartanak az Egyesült Államokban.

Mindez egy hónappal azután történik, hogy az R&B énekest, SZA-t rasszista incidens érte az egyik kaliforniai Sephora-üzletben. Az énekes május elsején tweetelt arról, hogy Los Angeles közelében egy Sandy nevű alkalmazott ráállította a biztonsági őrt a boltban, nehogy lopjon.

A cég a Twitteren válaszolt, és azt írták: "Része vagy a Sephora családnak, és számunkra fontos, hogy a közösségünk minden tagja úgy érezze, szívesen látják és elfogadják az üzleteinkben." 2018-ban a Refinery29 megírta, hogy az énekes korábban dolgozott a Sephoránál.

A Reutersnek a Sephora azt nyilatkozta, hogy bár tudnak az incidensről, az érzékenyítő workshopokat nem az ilyen esetekre válaszul szervezték, hanem már hónapok óta készítik elő.

SZA-t már többször jelölték Grammy-díjra, legutóbbi nagy dobása pedig az volt, mikor Kendrick Lamarral együtt előadták a Fekete párduc betétdalát, az All the Starst.

A Sephora eljárása nem egyedi eset, tavaly 8000 amerikai Starbucks zárt be egy délutánra, mikor a faji elfogultságról tartottak foglalkozást a cég dolgozóinak. Ezt azt követően lépték meg, hogy 2018 májusában két férfit ártatlanul letartóztattak egy Starbucksban, akik azért vártak a kávézóban, mert valakivel találkozót beszéltek meg oda. Az eset miatt többen bojkottálták a kávézóláncot.

(BBC)